Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso AjkuleMeso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba.
Sastav mesa ajkule
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
22. sep.
Guščije mesoGuščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
02. sep.
Goveđe MesoKao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
04. avgust
Meso JelenaMeso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
05. jun
Meso BivolaMeso bivola (bivolje meso) se dobija od krupnih sisara - bivola. Ovoj porodici sisara pripada veliki broj vrsta, a neke od njih su i izumrle. Kao i goveda, bivoli pripadaju porodici Artiodactyla. Ove životinje su prepoznatljive...
16. okt.
Špikovano mesoUzimamo jedno lepo parče svinjetine, operemo ga i osušimo. Isečemo na male parčiće slaninu, beli luk i šargarepu.
U gornji deo mesa, oštrim nožem pravimo proreze, u koje stavljamo komad belog luka, šargarepu i slaninu....
21. avgust
Prženo mesoIsecite prethodno oprano i osušeno meso na velike parčiće. Probodite ih nožem, stavite ih u avan i dobro ga istucajte.
Pospite začinima i dodajte iscekane na sitno luk i peršun.
Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso...
08. sep.
Meso od nojaMeso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
27. sep.
Konzervisano zečije mesoOčistite zečeve, operite ih dobro i ostavite tokom jedne noći da vise da se maksimalno ocede. Isecite ih na parčiće, pogodne za stavljanje u tegle, a grudni koš odstranite i skuvajte u posoljenoj vodi.
Zagrejte ulje i...
07. okt.
Kuvano teleće mesoTeleće grudi se stavljaju u odgovarajuću posudu, prelivaju se sa 6 čaša vrele vode, posole se. Dodaje se koren peršuna, kuva se na tihoj vatri, i stalno se skida pena.
Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso...
22. jun
Domaće suvo mesoOčistite meso od žilica. Možete iseći na dva dela po dužini. Viljuštkom izbušite na nekoliko mesta. Pomešajte šećer sa solju. Lepo pokrijte komad ili komade krupnijom soli. Odozdo takođe stavite krupniju so. Pokrijte i ostavite...
29. avgust
Konzervisano ćureće mesoMeso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi.
Zatvori se u tegle i kuva bar 2 sata...
21. april
Junačko pečeno mesoU posudi pomešajte maslinovo ulje sa suvim sastojcima i promešajte.
Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele.
Začinite kolenice smesom od začina...
23. januar
Konjsko sušeno mesoPripremljeno konjsko meso se očisti od svih žila i hrskavica. Ostavlja se samo mišić.
Od njega se iseku komadi veličine po želji.
Operu se, ostavljaju se da se dobro ocede i dobro se osuše krpom.
U odgovarajuću posudu...
02. feb.
Sterilizovano svinjsko mesoKupila sam tri kilograma svinjskog mesa.
Isekla sam na velike komade, posolila i propržila u mnogo ulja u velikoj šerpi. Odvojila sam nekoliko komada da ih skuvam.
Preostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila...
07. avgust
Meso sa karfiolomIsecite piletinu i propržite je na maslinovom ulju.
Dodajte beli luk i praziluk i promešajte.
Za to vreme podelite karfiol na cvetove i blanširajte u slanoj vodi 5-7 minuta.
Karfiol dobro ocedite i sipajte u pleh...
04. mart
Rolovano belo mesoPileće belo meso istanjiti kuhinjskim tučkom, pa posoliti sa obe strane.
Kačkavalj iseći na sitnije kockice.
Uzeti jednu šniclu pilećeg belog mesa i preko nje staviti jednu kockicu kačkavalja.
Zatim uviti u rolnicu...
27. feb.
Sušeno ovčije mesoOčistite ovčije meso od različitih žila i masnoća. U odgovarajuću posudu sipajte morsku so i stavite meso odozgo.
Preostalom solju pokrijte ovčetinu i stavite poklopac posude.
Stavite u frižider da odstoji tako dva...
14. sep.
Špikovano svinjsko mesoŠargarepe se iseku na kolutiće, beli luk se samo oguli, bez da se seče.
Prave se prorezi po celom komad svinjskog vrata od otprilike 2 cm dužine i 2 cm dubine kako biste mogli da stavite u ove proreze po kolutić šargarepe...
16. mart
Začini za mleveno mesoZačinjeno mleveno meso može da se nađe u svakoj prodavnici. Međutim, često ono ne odgovara našim očekivanjima i moramo da ga dodatno začinjavamo. Ovo se u većini slučajeva završava katastrofalno, s obzirom na to da se ne...
11. dec.
Sosevi uz pačije mesoVerovatno smatrate da između jagnjećeg i pačijeg mesa ne može da bude napravljeno nikakvo poređenje. Nekim ljudima, koji imaju oštrije čulo ukusa, osećaju čak i karakterističan miris pačijeg mesa koji se smatra posebno...
17. april
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. april
Jednostavne marinade za mesoKako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.
Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu. Pomešajte 4...
24. jul
Pet marinada za mesoMarinada je obavezna ako želite da napravite krhko i aromatično meso. Predlažemo vam pet različitih marinada, pri čemu količina proizvoda zavisi od toga koliko mesa želite da marinirate.
Vidite gore našu galeriju...
13. jul