Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pripremanje domaćeg kefiraU posudu stavite 2-3 supene kašike kefira od gljive. Dodajte mleko koje mora da bude hladno. Ako je domaće, prvo ga skuvajte, sačekajte da se ohladi i onda ga dodajte. Dobro bi bilo da se koristi mleko visoke masnoće - barem...
28. dec.
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca.
Međutim, nedvno mi je koleginica rekla da ga pravi sama i po njenim uputstvima sam ga i ja napravila u kukeru...
21. dec.
Istorija piceNjena tajna se krije u njenom jednostavnom pripremanju i velikoj raznovrsnosti recepata....
31. januar
Prava istorija piceViše od 93 odsto ljudi na svetu jelo je picu i to je pravi rekord za masovnu konzumaciju bilo koje hrane. Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Ko je probao picu odmah će reći da je...
28. sep.
Tajna sočne domaće piceSočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice.
Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više.
Da bi pica bila sočna...
17. dec.
Pitice - PiceKobasicu nasecite na kockice i promešajte je sa kukuruzom i začinima. U posebnoj posudi narendajte kačkavalj.
Uzmite dve kore, premažite ih kečapom, pospite ih bogato nadevom, odozgo stavite kačkavalj, premotajte 3 puta...
15. okt.
Tikvice-piceIsecite tikvice na kolutove debljine jedan i po centimetar.
Poređajte ih u posudu za pečenje i posolite. Stavite po jedan krug paradajza.
Pospite šunkom isečenom na kocke.
Na kraju ih pospite narendanim kačkavaljem...
26. sep.
Pice KalconeU dubljoj posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini mase napraviti udubljenje i sipati vodu. Voda mora biti mlaka, nikako vruća, jer testo neće narasti. Kašikom lagano dodavati brašno sa strana posude i postepeno...
01. dec.
Slatke piceRastvorite kvasac u mleku zajedno sa šećerom. Prosejte brašno i u njega dodajte istopljeni maslac, vanilu i kvasac. Zamesite meko testo. Ostavite da naraste. Podelite testo na 14-16 lopti.
Svaku razvijte i namažite slatkom...
16. april
Pice - mafiniRastvorite testo. Isecite pomoću krugova pice.
Namažite gnezda za mafine i poređajte krugove.
Stavite krug krastavca, kašičicu ljutenice i parčence pečurke.
Pre nego što je gotovo dodajte parčence gaude i pecite...
10. dec.
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Neodoljive preklopljene piceU veliku posudu prosejte brašno, sipajte kvasac i so. Umutite jaje, kiselo mleko u koje ste dodali sodu, sveže mleko, ulje, šećer i sve to dodajte brašnu.
Umesite lepo glatko testo i ostavite ga da naraste. Naseckajte...
16. april
Brze zatvorene piceSipamo u posudu mleko i sodu, promešamo i dodajemo i ostale sastojke, pri čemu brašno dodajemo postepeno dok se ne dobije meko testo.
Podelimo testo na pola i razvijamo ga.
Salama, kačkavalj i sir se iseku na tanke...
13. feb.
Pogačice-pice PeperoniOd testa napravite 15-12 velikih lopti i 10-12 malih. Velike razvijte oklagijom u krug (oko 8cm). Od malih napravite fitilj i uvijte ih.
Namažite paradajz pireom svaku pogačicu. Pospite začinima po izboru i malo rendanog...
09. nov.
Mini vegan piceNamažemo malo tiganj. U njemu zapečemo libanski hleb, nekoliko sekundi sa obe strane.
Nakon toga pogače poređamo na aluminijumsku foliju u pleh i namažemo ljutenicom. Odozgo poređamo komade tofua i masline.
Preko poređamo...
15. dec.
Brze mini piceProsevamo brašno i pravimo udubljenje. U njega stavljamo kvasac, vodu, so i ulje. Počinjemo da mesimo. Treba da dobijemo elastično testo.
Ostavljamo na toplom pola sata i gotovo je. Uzimamo loptu od testa i razvijemo oklagijom...
23. dec.
Sendviči mini piceNamažite kriške hleba sa malo maslaca i preko premažite paradajz pire.
Sitno iseckajte tikvice i rasporedite ih, zajedno sa kukuruzom i komadićima kobasice.
Uklonite kod paradajza deo sa semenkama, sitno ga iseckajte...
12. jul
Šarene kukuruzne picePrebacujemo vodu zajedno sa solju u šerpu i stavljamo na vatru da provri. Nakon toga, u malim porcijama dodajemo kukuruzni griz, mešamo neprestano (2-3 minuta). Nakon toga skidamo sa vatre i dodajemo sitan sir. Dobro promešamo...
11. jul
Mini lisnate piceIsecite lisnato testo na kvadrate i zavrnite krajeve sa četiri strane na unutra. Izdinstajte pečurke u maslacu na kratko.
Poređajte pice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Preko svake pice stavite pečurke...
09. dec.
Mini pice RuletUmesimo testo za picu (ide ka 500 g), ali ćete proceniti, ako vam se lepi, dodajte još malo.
Uvijam folijom i sačekam da udvostruči svoj obim.
Razvijamo u koru, premazujemo je domaćim ajvarom, u jedan kraj ređamo salamu...
10. dec.
Brze dečije piceZamesite testo, tako što razmutite kvasac sa toplim mlekom i vodom. Dodajte ostale sastojke i mesite dok ne dobijete mekao testo, koje se ne lepi. Ostavite da naraste.
Za to vreme spremite namirnice za nadev. Ponovo omesite...
31. mart