bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Koristi od čaja od lista lovora

Koristi od čaja od lista lovora

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1475
Listovi lovora

Lovorov list je dobro poznat začin, on ima lekovita svojstva ako se uzima u obliku napitka. U kulinarstu se on koristi mnogo za svinjsko i teleće meso, ide dobro iz uz posna jela kao što je sočivo.

Ima mnogo specifičan i jak miris, zato prilikom stavljanja u neko jelo je dovoljno da dodate samo jedan list da bi dao miris. Kao što većina vas zna, kada ga dodajete dobro je da ga izmrvite.

Ali pošto je rečeno mnogo stvari o mogućem korišćenju lovorovog lista u kulinarstvu, hajte da obratimo pažnju na njegova lekovita svojstva. Malo je poznato da lovorov list može da pomogne kod stanja dijabetesa tip 2, kod bronhitisa, gripa, prehlade.

Nije manje efikasan napitak od lovorovog lista ako se koristi kod problema sa varenjem, gljivicama, reumatskim bolovima, takođe pomaže kod depresivnog stanja i preteranog nejasnog umora. Deluje dobro i na kožu.

Lovorov list

Da bismo uspeli da pomognemo sebi sa čajem od lovorovog lista, treba da nađemo odgovarajuće listove. Naravno, mogu se koristiti i oni koji se prodaju za kuvanje.

Ono, što je dobro da znamo je da kada se govori o lovorovom listu u svrhu leka, oni ne treba da budu sjajni ili bledozeleni. Najbolji izbor je da budu mat.

Ako berete sveže listove, direktno od biljke, potrebno je da ih osušite pre nego što ih budete koristili.

Čaj od lovorovog lista

Evo i kako da ga napravite:

Stavite listove na papir u sobu u kojoj nema sunčeve svetlosti. Listovi će biti gotovi nakon 10 dana, ali je važno da temperatura u sobi ne bude više od 21 stepen. Nakon što se osuše, možete pripremiti čaj. Da biste smanjili krvni pritisak i da normalizujete šećer, da pročistite organizam, potrebno je daskuvate dva lista u 400 ml vode 5 minuta.

Nakon toga skinite sa vatre, ali listove ostavite u vodi dok ne postane roze. Pijte 4 puta na dan, oko pola čaše svaki put. Čaj od lovorovog lista će pomoći kod suvog kašlja.

Bolovi u zglobovima se često sreću i užasno su bolna. Evo jednog načina da olakšate neprijatan osećaj uz pomoć lovorovog lista.

Lekovita kupka sa lovorovim listom protiv bolova u zglobovima.

Skuvajte 1 l vode 20-30 listova lovora. Nakon što provri, držite na vatri 5 minuta. Posle sipajte u kadu, razredite dodatno sa vodom da biste mogli da legnete u nju. Ne treba da stoji više od 15-20 minuta. Uradite to nekoliko puta da biste osetili efekat. Obično nakon petog kupanja u lovorovom listu, bol polako nestaje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest