Bonapeti.rs»Članci»Kuvanje»Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

ZoriZori
Guru
228220
2 od 21 Fotografije

2. Hleb


Kao dopuna pivu, hleb je bio od osnovnog značaja u ishrani drevnih Egipćana. Iz ranih svedočenja o njihovoj istoriji postaje jasno da su konzumirali različite vrste hleba prilikom svakog obroka, i obrok je uvek podrazumevao kombinaciju od piva i hleba.

Hleb se pravio od raznih sastojaka i skoro sve žitarice su mogle da budu korišćene u njegovoj proizvodnji. Zanimljivo je da se istakne da je prilikom konzumacije hleba od nekih vrsta brašna dolazilo da snažnog trošenja zuba i sve klase su patile od tog problema, čak i Amenhotel III.

Prema egipatskoj hrani i piću, napisanom od strane Hilary Wilson, drevni Egipćani su imali sve vreste hleba, uključujući lepinje i hrskave pogače, vrste hleba u obliku kupe, torte, kekse i kolače. Autorka takođe ističe da se hleb obično proizvodio od pšenice, a ječam je korišćen za pravljenje grubljeg hleba. Naravno, veći deo ječma se koristio u proizvodnji piva.

Poslednja kraljica Drevnog Egipta vekovima je bila proslavljana po svojoj lepoti. Ako je Kleopatra poznata po korišćenju kozmetičkih, pa čak i spa tretmana (kupke s medom i mlekom), izgleda da je i njena dijeta doprinela održavanju njene mladalačke lepote i njenog zdravlja.

Šta nas toliko tera da već 20 vekova nakon njene vladavine pažnju usmeravamo na veličanstvenu Kleopatru? Neuobičajena harizma jedne pametne žene jeste naravno ono što ostavlja trag u vremenu. Zato je zanimljivo da saznamo šta je to vladarka Egipta volela da jede, šta je to hranilo njenu neuobičajenu unutrašnju silu.

Nije tajna da je Kleopatra bila ljubitelj ukusne hrane i na njenoj trpezi ni slučajno nije moglo da se nađe nešto što nije po njenom ukusu.

Sledeća 21 namirnica/pogledaj u našoj galeriji/ se nalazila na Kleopatrinom meniju, a ukuliko želite da isprobate njihove koristi, ne zaboravite da ih dodate u svoj meni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji