Bonapeti.rs»Članci»Kuvanje»Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

Kleopatrina dijeta: Konzumiraj ovu 21 namirnicu kako bi uvek bila mlada i lepa

ZoriZori
Guru
228220
21 od 21 Fotografije

21. Luk


U Egiptu luk može da se prati do četvrtog milenijuma pre Hrista. Objekat čak i religioznih rituala, luk je simbol večnog života zbog njegove kružne građe i oblika.

Sveštenici su često prikazivani kako drže listove ili korenje luka, i on je bio prisutan na svakom većem prazniku ili proslavi. Koliko god čudno zvučalo, luk je bio stavljan svuda po grobnicama, a Ramzes IV je bio sahranjen sa lukom. Osim što je imao sveštenu ulogu u Drevnom Egiptu, luk se koristio i u medicinske svrhe.

Postoji više od 800 poznatih bolesti, koje su mogle da se ublaže prilikom upotrebe luka. Drevni Egipćani seu verovali da luk poboljšava izdržljivost i konzumirali su dosta velike količine luka. Na kraju, iako je luk bio slađi od ovog koji je nama poznat danas, naširoko se koristio u kuvanju.

Poslednja kraljica Drevnog Egipta vekovima je bila proslavljana po svojoj lepoti. Ako je Kleopatra poznata po korišćenju kozmetičkih, pa čak i spa tretmana (kupke s medom i mlekom), izgleda da je i njena dijeta doprinela održavanju njene mladalačke lepote i njenog zdravlja.

Šta nas toliko tera da već 20 vekova nakon njene vladavine pažnju usmeravamo na veličanstvenu Kleopatru? Neuobičajena harizma jedne pametne žene jeste naravno ono što ostavlja trag u vremenu. Zato je zanimljivo da saznamo šta je to vladarka Egipta volela da jede, šta je to hranilo njenu neuobičajenu unutrašnju silu.

Nije tajna da je Kleopatra bila ljubitelj ukusne hrane i na njenoj trpezi ni slučajno nije moglo da se nađe nešto što nije po njenom ukusu.

Sledeća 21 namirnica/pogledaj u našoj galeriji/ se nalazila na Kleopatrinom meniju, a ukuliko želite da isprobate njihove koristi, ne zaboravite da ih dodate u svoj meni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji