Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Membrane od oraha - koristi i lekovita svojstva

Membrane od oraha - koristi i lekovita svojstva

Maria SimovaMaria Simova
Autor
219371
Membrane oraha - prednosti i lekovita svojstva

Orah - u svakom smislu unikatna biljka, jer se sve u njoj može koristiti u medicinske svrhe, od korena do listova. Zadivljujuće je da tako nezapaženi deo oraha, kao što je to njegova membrana, ima i lekovita svojstva.

U narodnoj medicini u širokoj primeni je odvarak i tinktura od membrana oraha. Savršeno pomažu u sprečavanju sledećih bolesti:

- Hormonski poremećaji;

- Deficit joda u organizmu;

- Kolitis;

- Konjuktivitis;

- Preterana težina;

- Slab imunitet;

- Visok krvni pritisak;

- Znojenje;

- Problemi sa nervnim sistemom;

- Išijas;

- Razdražljivost;

- Gastritični poremećaj;

- Šećerna bolest;

- Poremećaji pamćenja.

Membrane oraha

Ljuske oraha, čija upotreba može da se izleči ogroman broj bolesti, je moćno sredstvo za popunjavanje rezervi joda u organizmu. Nedostatak ovog elementa u ljudskom telu može dovesti do pojave opasnih bolesti - mastopatije, adenoma prostate, mioma.

Osnovni simptomi deficita joda - rasejanost, povećan umor, povišen krvni pritisak, opšta slabost.

U domaćim uslovim možete proveriti da li imate deficit joda. Da biste to uradili, tokom noći treba da stavite nekoliko trakica joda na ruku uz pomoć pamučnog tampona (može i na pete). Ako ujutru nem atrakova joda na koži, to znači da imate nedostatak ove materije.

Membrane oraha pomažu kod konjuktivitisa

Membrane oraha će vam pomoći da izlečite i neprijatnu pojavu, konjuktivitis. Potrebno je da membrane sameljete u aparatu za meljenje kafe. U 0.5 šolje dobijenog praha se sipa 1.5 šolje hladne vode, smesu stavite da provri i na slaboj vatri kuvate 20 minuta. Smesu procedite kroz gazu i navlažene pamučne tampone od odvarka stavite na oči.

Membrane oraha pomažu kod bolesti štitne žlezde. Biće vam potrebni: tamna staklena flaša od 0.5 l, 1/3 puna membranama od oraha. Flašu napunite rakijom do grlića flaše i ostavite da odstoi 21 dan. Nakon toga procedite uzimajte po 1 supenu kašiku pre obroka.

Membrane oraha pomažu kod dijabetesa

Pomoću membrane oraha možete imati terapiju za šećernu bolest. Dve supene kašike ljuski prelijte votkom, da ih potpuno prekrije. Ostavite da odstoji 7 dana. Uzimajte od leka po 6 kapi, rastvoreni u 2 supene kašike vode. Postupak lečenja možete produžiti od 21 dan do 3 meseca, a rezultat lečenja možete posmatrati kroz merenje šećera u krvi.

Membrane oraha imaju nekoliko kontraindikacija. Ne treba da ih koriste ljudi koji imaju sledeće bolesti: ekcem, psorijazu, neurodermatitis, urtikarija ili individualna netolerantnost na orahe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest