bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da brzo oljuštimo krompir?

Kako da brzo oljuštimo krompir?

HrisiHrisi
Početnik
40
Oljušten krompir

Kao salata, pire ili prosto onako, kuvani krompir je veoma ukusna hrana koja se brzo priprema, ali je potrebno malo više nerava. Sigurno i vi mrzite ljusku, koja se odvaja i kida za vreme ljuštenja... Mnogo je neprijatno kada se male ljuspice rašire po celoj radnoj površini kada izgorite prste odjednom, i kada umesto brze, ova večera postaje pravo gubljenje vremena.

E, da bismo spasili sledeće jelo sa kuvanim krompirom koje želite da servirate bližnjima i da vam uštedimo nerve i izgorene gude, podelićemo brz način za ljuštenje krompira, gde se nećete ispeći, nećete zakasniti i nećete čistiti sat vremena za sobom.

Tajna je u pripremi. Pre nego što stavite krompir u šerpu da se kuva, na svakom napravite prorez po sredini. Može biti kriv, nema problema! Važno je da se spajaju početak i kraj.

Nakon što to uradite, možete ga stavite na vatru. Pre nego što skinete sa vatre, pripremite posudu sa hladnom vodom i ledom, preporučuje se. Kada se krompir skuva, stavljajte jedan po jedan u vodu i sačekajte oko minut ili manje, koliko da se ohladi. Kad se to desi, uzmite krompir i prosto skinite oljušteni deo sa dve strane proreza. On će pasti odmah i ostaće ceo. Nećete ispeći ruke, neće biti kidanja i gubljenja vremena. Biće vam čak i interesantno.

Ova metoda je efikasna i kada niste napravili prorez na krompir, razlika je što će posle pasti nekoliko komadića ljuske, a ne dve. Vi odlučujete. Možete to uraditi i sa mladim i sa starim krompirom.

Sigurni smo da je ovaj način ljuštenja krompir olakšica za svaku domaćicu, posebno ako se bliže praznici... Brzo i jednostavno ćete pripremiti čudesnu trpezu sa omiljenim jelima, a krompir će sigurno biti jedna od njih. Ili kao garnirung, salata ili pire, oni su nezamenljivi deo skoro svakog praznika i kuće.

Kako da brzo oljuštimo krompir?

Oljuštiti krompir

Ako želite da pripremite jelo sa krompirom bez kuvanja i treba da ga oljuštite dok je svež, možete se poslužiti drugim trikom. Ako nemate ljuštilicu blizu, potopite krompir na oko 10 minuta u hladnu posoljenu vodu. To će olakšati proces ljuštenja i pripremu za savršeno jelo-

Što se tiče aparata za ljuštenje sirovog krompira, postoje dva, veoma korisna. Nož i ljuštilica, sa kojima brzo i lako možete pripremiti proizvode za kuvanje. Ljuštite odozgo na dole da biste obuhatili širi i duži deo ljuske krompira. Obe vrste ljuštilice su udobne i sigurno će biti vaši prvi pomoćnici u kuhinji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest