bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pametne ideje za upotrebu kore od pomorandže

Pametne ideje za upotrebu kore od pomorandže

NevenaNevena
Početnik
7
Pomorandžina kora

Kora od pomorandže će držati mačke daleko od vas, sakupljaće puževe u bašti, može da doda aromu vašem čaju i očistiće vam kuću. Zbog ovih stvari, sledeći put kada rešite da oljuštite pomorandžu, pomislite o tome da li ćete izbaciti koru, kao bespotrebno đubre.

Pogledajte na kakve praktične načine možete da iskoristite koru od pomorandže:

1. U bašti

Uz pomoć kore uspećete da zadržite mačke daleko od svojih zelenih površina ili od saksija sa cvećem. Jednostavo razbacajte koru preko trave.

Pomorandžine korice

Ako imate neželjene goste, kao što su to puževi na vašem cveću, ostavite pola kore od pomorandže sa unutrašnjom stranom prema zemlji. Kada sunce zađe, puž će potražiti sklonište ispod kore, tako da ga lako možete prebaciti.

Čišćenje

2. U kući

Aromatizirajte vaš dom, tako što u vrelu vodu stavite koru od pomorandže, cimet i latice omiljenog cveća.

Izbeljivanje zuba

Uzmite suvu čarapu i napunite ga suvom korom pomorandže i cimetom, zavežite čarapu i ostavite je u neki ugao vašeg doma, kako bi se aroma širila.

Ako ostavite koru od pomorandže u kantu za đubre, oslobodićete se neprijatnih mirisa.

3. Kao sredstvo za čišćenje

Pored prijatne arome, kora pomorandže se sa sirćetom pretvara u neverovatno sredstvo za čišćenje. Katran sa vaše obuće možete očistiti i samo uz pomoć kore od pomorandže.

4. U pravljenju kolača

U testo za kolače ili preko torte stavite sušenu koru pomorandže za aromu. Možete da koristite i kandirane kore pomorandže u čokoladi ili u sladoledu ili da njima ukrasite vaš desert.

5. U piću i pikantnim jelima

Dodajte aromu pomorandže pikantnim jelima ili ih ukrasite korom, svežom ili sušenom. Čaj postaje mnogo aromatičniji sa korom unutra i kao topao i kao hladan napitak.

7. Za čuvanje proizvoda

Stavite koru od pomorandže u teglu sa smeđim šećerom, kako biste sprečili da se ona ovlaži.

8. Za izbeljivanje zuba

Možete dobijete prekrasni osmeh, ako trljate zube unutrašnjom stranom kore od pomarandže. Kako bi vaši zubi bili beli, ponavljajte ovu radnju svaki put pre pranja zuba bar nedelju dana neprekidno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest