Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Ideje za ordevere od graška

Ideje za ordevere od graška

Galina IvanovaGalina Ivanova
Početnik
75
Ideje za ordevere od graška

Ordeveri - ovo su jela čiji je cilj da izoštre naš apetit i da ga pripreme za kulinarsko uživanje koje nas čeka kod glavnog jela na trpezi. Oni mogu da budu kako hladni, tako i topli, pri čemu ovde sve zavisi od vaših ličnih preferencija i želja u tom smislu.

Ako se i vi pitate kakve ordevere da poslužite svojim gostima, onda ćemo vam danas predložiti nekoliko svežih ideja sa graškom koje su istovremeno veoma ukusne, ali i jednostavne za pravljenje.

3 ideje za ordevere od graška

Pirinčane loptice sa zelenim graškom

Potrebne sastojci:

- pirinač za suši - 100 g;

- sojin majonez - 1 supena kašika;

- miso pasta - 1 supena kašika;

- med - 1 kašičica;

- zeleni grašak - 50 g;

- šećer - 1 supena kašika;

- pirinčano sirće;

- biljno ulje - 20 ml.

Način pripreme:

Loptice od graška

1. Skuvajte pirinač i zatim ga zalijte smesom od sirćeta i šećera, a nakon toga sve veoma dobro izmešajte. Najbolje je da koristite japanski pirinač koji je predodređen za suši, ali ukoliko nemate, onda možete da se okrenete i drugom, ali je važno da on može lako da lepi u male loptice.

2. Pomešajte majonez sa pastom misom i mesom, a nakon toga dodajte ovo u pirinač i na kraju dodajte grašak. Sve veoma dobro izmešajte i ostavite jelo da se blago ohladi. Počnite da oblikujete male loptice od smese od pirinča veličine ping pong loptica, a nakon toga ih stavite u rernu kako bi se blago zapekle. Servirajte ovo predjelo sa ukrasom po vašoj želji i dodajte soja sos za ljubitelje ove kombinacije.

Zeleni grašak sa mocarelom

Potrebni sastojci:

- zeleni grašak - 400 g;

- luk - 1 komad;

- sir mocarela - 200 g;

- majčina dušica;

- maslinovo ulje - 50 ml;

- jaje - 3 komada;

- so i crni biber po ukusu.

Način pripreme:

1. Sitno iseckajte luk, a nakon toga ga propržite u prethodno zagrejanoj masnoći.

2. Nakon toga luk zalijte s malo vrele vode i dodajte zeleni grašak (ako je zamrznut, nemojte ga odmrzavati). Kuvajte sve tako otprilike petnestak minuta dok grašak dobro ne omekša. Na kraju dodajte i majčinu dušicu u vodu.

3. Za to vreme skuvajte jaja i ogulite ih. Zatim stavite skuvani zeleni grašak u dobijeni bujon prilikom kuvanja, a nakon toga dodajte mocarelu, skuvano jaje i malo maslinovog ulja.

Škampi sa graškom

Potrebni sastojci:

Grašak sa škampima

- škampi - 10 većih komada;

- sok 1 limete;

- grašaj - 80-100 g;

- čili po ukusu;

- maslinovo ulje;

- so i biber po ukusu.

Način pripreme:

1. Očistite škampe i isecite ih na dva dela. Propržite ih tako što dodate i čili u njih.

2. Dodajte blanširani grašak i sok od 1 limete, a nakon toga kuvajte još 1 minut jelo na slaboj vatri uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte so i biber po ukusu.

3. Servirajte ovaj ordever sa graškom topao i dodajte kriške limuna za ukras,

Sva ova predjela sa graškom su predivan način da oduševite vaše goste. Zajedno sa tim oni su jednostavni za pripremu čak i da ste početnik u kuhinji, moći ćete da se izborite sa ovim receptima sa graškom koji su uprkos tome veoma ukusni i apetitni.

A da bismo vam olakšali, predlažemo vam da probate naše ideje za ordevere sa graškom - namaz sa graškom, humus sa graškom i falafele sa graškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest