Kako se pravi tart? Evo nekih caka koje će vam biti veoma korisne:
1. Kada se pravi tart proizvodi treba da se koriste ohlađeni i hladni - na primer maslac, jaja i voda. Najbolje je da se malsac izdrobi u male komade i da se ostavi na 15-20 minuta u frižideru. Pre nego što se promešaju brašno i šećer, posudu kopju ćete koristiti ostavite na 15-20 minuta u frižideru. Ako maslac i posuda nisu ohlađeni, nego se koristi topli maslac, nakon pečenja testo može postati masno i tvrdo.
2. Kod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se proizvodi ne bi mogli ugrejati. Testo ne treba dugo da se mesi. Najbolje bi bilo da se koristi mikser, a ne da se sastojci mese rukom. Voda i jaja se postepeno dodaju i ponovo se mute mikserom, a u sporijim obrtajima.
3. Dobro bi bilo da se gotovo t4esto uvije u nauljeni papir i da se ostavi u frižideru da odmori barem sat vremena.
4. Naraslo testo se stavlja na nabrašnjenu radnu površinu. Obe strane treba da budu nabrašnjene. Pažljivo se razvije, ali ne na previše dugačko, da se ne bi mnogo zagrejalo. Nakon što bude razvijeno pomoću oklagije, stavlja se u nauljenu tepsiju. Ponovo se stavlja u frižider na 15-20 minuta.
5. Pre nego što se stavi u rernu testo se prekrivanauljenim papirom. Na papir se stavljaju leblebije, sočiva ili pasulj. Ovo pomaže testu da ne naraste mnogo. Nakon što je tart gotov, proizvodi koje ste stavili odozgo na papir se sklanjaju i mogu da se stave u kutiju za sledeću upotrebu.
Komentari