Bonapeti.rs»Članci»Hranljive Namirnice
Hranljive Namirnice

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica . Primena pojedinih hranljivih namirnica.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Javorov sirupJavorov sirup
27. nov.
Javorov sirup se dobija od soka javora. Prirodni sirup je bez masnoća, bogat mnogim mikroelementima i potpuno odgovara dijabetičarima. Javorov sirup je koriistan za reproduktivno zdravlje muškaraca.
Brašno od kikirikijaBrašno od kikirikija
02. nov.
Uprkos svom nazivu na engleskom - peanuts (nut - orah), kikiriki nije orašasti plod. Osim kikiriki putera, sve više se koristi i brašno od kikirikija. Šta treba da znamo o brašnu od kikirikija.
Suncokretovo brašnoSuncokretovo brašno
29. avgust
Mesto suncokretovog brašna među drugim vrstama brašna. Dobijanje i hemijski sastav suncokretovog brašna. Korisna svojstva suncokretovog brašna. Šta da spremimo od suncokretovog brašna?
TapiokaTapioka
10. maj
Tapioka je naziv, koji je dobro poznat kod nas, jer je reč o egzotičnoj kulturi, rodom iz južne Amerike. Tapioka - opis, primena i zdravstvene koristi.
Ulje crnog kuminaUlje crnog kumina
25. april
Korisna svojstva ulja od crnog kumina. Koristi i upotreba od ulja crnog kumina. Način upotrebe i doziranje ulja od kumina. Stanja, kod kojih je potrebnan unos ulja od crnog kumina.
Brašno od lešnikaBrašno od lešnika
15. april
Suština brašna od lešnika. Hemijski sastav brašna od lešnika. Hranljiva vrednost brašna od lešnika. Korisna svojstva brašna od lešnika. Kako da napravimo brašno od lešnika. Recepti za brašno od lešnika.
Eterično ulje bergamotaEterično ulje bergamota
01. april
Ulje bergamota sadrži različite hemijske sastojke kao što su limonen i alfa pinen sa antidepresivnim dejstvom, stimulišući nervni sistem. Eterično ulje bergamota - koristi i primene
Konopljino mlekoKonopljino mleko
21. dec.
Prednosti i primene konopljinog mleka. Lekovita i terapeutska svojstva konopljinog mleka. Sastav konopljinog mleka. Kako da napravimo konopljino mleko kod kuće?
Konopljino BrašnoKonopljino Brašno
05. dec.
Konopljino brašno se proizvodi od neoljuštenog semenja konoplje. Konopljino brašno - dobijanje, sastav i upotreba u kulinarstvu.
Kokosovo BrašnoKokosovo Brašno
26. okt.
Šta je tačno kokosovo brašno. Za šta se koristi kokosovo brašno. Zdravstvene i nutritivne koristi kokosovog brašna. Recept za kokosovo brašno u domaćim uslovima. Kulinarski recepti sa kokosovim brašnom.