Suši
Hranljive Namirnice

Suši

Suši je najoznatije jelo van granica Japana, ali šta znamo o njemu? Saznajte više o vrstama sušija, pripremanju sušija, rizicima od konzumiranja sušija.

1

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica. Primena pojedinih hranljivih namirnica.
Hranljive Namirnice - Kokosova vodaHranljive Namirnice

Kokosova voda

17.04.2018

Kokosova voda je pravi prirodni eliksir, kojem se pripisuju razna lekovita svojstva. U stvari, kokosova voda je voda, koja se nalazi u mladom i zelenom kokosovom orahu, a ne u zrelom.

Hranljive Namirnice - RatlukHranljive Namirnice

Ratluk

10.04.2018

Ratluk je poslastičarski proizvod koji se dobija od skroba i vode, koja je zaslađena šećerom. U većini slučajeva se dodaje aroma limuna ili se dodaje ružina voda.

Hranljive Namirnice - Krompirovo brašnoHranljive Namirnice

Krompirovo brašno

31.01.2018

Krompirovo brašno je namirnica u prahu, koja daje gustinu i laganost pecivima. Ono je bez mirisa i ima neutralni ukus. Proizvodi se bez jaja, mleka, kazeina, oraastih plodova, glutena i soje. Sto grama krompirovog brašna sa

Hranljive Namirnice - Nori ListoviHranljive Namirnice

Nori Listovi

15.01.2018

Nori listovi su obavezan sastojak kod pripremanja sušija. Nori listovi se prave od sušenih jestivih morskih algi, koje se tradicionalno gaje u lukama Japana. Nori listovi se dosta koriste i u vegetarijanskoj kuhinji.

Hranljive Namirnice - Matični MlečHranljive Namirnice

Matični Mleč

25.12.2017

Matični mleč je prirodni pčeljinji proizvod, koji je veoma cenjen. Matični mleč je gusta bela kremasta masa, koja ima poseban mirisi i kisselkasto-slatkast ukus. Koristi od matičnog mleča.

Hranljive Namirnice - TempehHranljive Namirnice

Tempeh

20.12.2017

Tempeh je proizvod od kuvanih zrna soje. Tempeh je idealna zamena za meso, zbog toga je omiljena hrana vegetarijanaca. Tempeh je bogat proteinima i izoflavinom.

Hranljive Namirnice - Ulje SlačiceHranljive Namirnice

Ulje Slačice

05.12.2017

Ulje slačice je specifična masnoća, koja se dobija presovanjem semenki slačice. Veoma uspešno se koristi u kulinarstvu, a u isto vreme je veoma korisno za zdravlje.

Hranljive Namirnice - KornfleksHranljive Namirnice

Kornfleks

04.12.2017

Kornfleks je užina od žitarica za neposredno konzumiranje. Po pravilo, kornfleks se priprema od kukuruznih zrna sa različitim dodacima, vitaminima i mineralima. Sastav kornfleksa. Recepti sa kornfleksom.

Hranljive Namirnice - Pirinčano SirćeHranljive Namirnice

Pirinčano Sirće

03.12.2017

Pirinačno sirće se koristi kao začin za različite vrste jela, najviše za sveže salate. Pirinčano sirće se pravi od fermentisanog pirinča ili pirinčanog vina i veoma je popularno u Kini, Japanu, Koreji i Vijetnamu. Pirinčano sirće ima antibakterijska svojs

Hranljive Namirnice - PropolisHranljive Namirnice

Propolis

03.12.2017

Propolis predstavlja mešavinu smole, voska i polena cvetova ili pupoljaka biljaka. Lekovita svojstva propolisa poznata su čovečanstvu još od davnina. Prpolis pomaže kod ginekoloških problema, jača prostatu.

Hranljive Namirnice - Palmin šećerHranljive Namirnice

Palmin šećer

30.11.2017

Palmin šećer je prirodni zaslađivač, koji se dobija od cvetova šećerne palme. Palmin šećer je dobro poznat meštanima Kambodže, Indonezije, Šri Lanke, Malezije i Vijetnama, a na naše tržište se palmin šećer tek nedavno pojavio. Pre nego što se detalj