bonapeti.rs»Članci»Hranljive Namirnice
Hranljive Namirnice

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica . Primena pojedinih hranljivih namirnica.
PiškoteHranljive NamirnicePiškote
28. jul
Катарина Кнежевић
KokiceHranljive NamirniceKokice
13. jul
Катарина Кнежевић
SušiHranljive NamirniceSuši
25. jun
Tanja Radmanovac
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kokosova vodaKokosova vodaKokosova voda je pravi prirodni eliksir, kojem se pripisuju razna lekovita svojstva. U stvari, kokosova voda je voda, koja se nalazi u mladom i zelenom kokosovom orahu, a ne u zrelom.
RatlukRatlukRatluk je poslastičarski proizvod koji se dobija od skroba i vode, koja je zaslađena šećerom. U većini slučajeva se dodaje aroma limuna ili se dodaje ružina voda.
Krompirovo brašnoKrompirovo brašnoKrompirovo brašno je namirnica u prahu, koja daje gustinu i laganost pecivima. Ono je bez mirisa i ima neutralni ukus. Proizvodi se bez jaja, mleka, kazeina, oraastih plodova, glutena i soje. Sto grama krompirovog brašna sa
Nori ListoviNori ListoviNori listovi su obavezan sastojak kod pripremanja sušija. Nori listovi se prave od sušenih jestivih morskih algi, koje se tradicionalno gaje u lukama Japana. Nori listovi se dosta koriste i u vegetarijanskoj kuhinji.
Matični MlečMatični MlečMatični mleč je prirodni pčeljinji proizvod, koji je veoma cenjen. Matični mleč je gusta bela kremasta masa, koja ima poseban mirisi i kisselkasto-slatkast ukus. Koristi od matičnog mleča.
TempehTempehTempeh je proizvod od kuvanih zrna soje. Tempeh je idealna zamena za meso, zbog toga je omiljena hrana vegetarijanaca. Tempeh je bogat proteinima i izoflavinom.
Ulje SlačiceUlje SlačiceUlje slačice je specifična masnoća, koja se dobija presovanjem semenki slačice. Veoma uspešno se koristi u kulinarstvu, a u isto vreme je veoma korisno za zdravlje.
KornfleksKornfleksKornfleks je užina od žitarica za neposredno konzumiranje. Po pravilo, kornfleks se priprema od kukuruznih zrna sa različitim dodacima, vitaminima i mineralima. Sastav kornfleksa. Recepti sa kornfleksom.
Pirinčano SirćePirinčano SirćePirinačno sirće se koristi kao začin za različite vrste jela, najviše za sveže salate. Pirinčano sirće se pravi od fermentisanog pirinča ili pirinčanog vina i veoma je popularno u Kini, Japanu, Koreji i Vijetnamu. Pirinčano sirće ima antibakterijska svojs
PropolisPropolisPropolis predstavlja mešavinu smole, voska i polena cvetova ili pupoljaka biljaka. Lekovita svojstva propolisa poznata su čovečanstvu još od davnina. Prpolis pomaže kod ginekoloških problema, jača prostatu.