Nema sumnje, samo savršeni frape može biti zamena ljubiteljima kafe tokom dugih vrelih letnjih dana i ne samo tada. Ali većina ljubitelja kafe ne voli nes kafu, a kako je ona jedan od glavnih sastojaka frapea, pravljenje ovog napitka postaje težak zadatak.
Naravno, nikada se ne predajemo i danas ćemo vam dati nekoliko sjajnih ideja kako napraviti savršeni frape. I čisto da znate, 7. oktobra u Sjedinjenim Državama slave dan frapea.
Da biste svoj frape definisali kao savršen, pre svega, dobro je biti na odmoru, u društvu prijatelja, dobro je da ga poslužuje sjajni barmen ili barmenka sjajne preplanule boje i vedrog i prijateljskog raspoloženja. Napolju bi trebalo da bude najmanje 30 stepeni, a vi bi trebalo da budete u debeloj senci sa čašom punom leda.
Ali ako, uprkos svemu ovome, na pitanje prijatelja:Kakav je tvoj frape od 1 do 10, da li bi i ja trebalo da uzmem jedan, tromo odgovorite:2 - 2 i po i slučajno okolina deli vaše mišljenje, nešto definitivno nije u redu.
Vraćate se sa odmora, idete na posao i zaustavljate se u novom lokalu na uglu. Naručite frape i željno gledate u ruke veselog i ljubaznog barmena.
Dve kašike instant nes kafe, šećer na vaš zahtev, 20 grama vode i poseban uređaj za frape, mašina sa spiralnim vrhom, koja se postepeno povlači na gore dok frape "naraste“.
Pola čaše je već puno guste pene, barmen dodaje hladno mleko i puno kockica leda. A da frape bude zaista savršen, srećni ste da vidite da je vaša slamka crvena, ali ne slučajno, savijena je u srce.
Uz ogroman osmeh i bez da on tačno zna na šta mislite / na strašni frape na plaži /, kažete mu 10 od 10.
Od vašeg frapea se ništa nije uštedelo, dodata je dovoljna količina kafe, mleka, leda, vode, koristi se odgovarajući uređaj sa pažnjom na količinu i tvrdoću napravljene pene.
Dodatno raspoloženje uz odličan detaljsa oblikom cevčice.
Definitivno ste svesni - čak i u ovom jednostavnom i laganom napitku možete pogrešiti. Međutim, već znate i od sada ćete slediti naše jednostavne i proste savete kako biste uvek iznenadili svoje prijatelje sjajnim frapeom napravljenim kod kuće.
Komentari