bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Zatezanje kože nakon mršavljenja

Zatezanje kože nakon mršavljenja

Zatezanje kože nakon mršavljenja

Najveće bogatstvo za svakog ko pokušava da se otarasi viška kilograma je da shvati da su njegovi napori zaista vredni toga. Međutim ponekad ako naglo oslabite, to može da dovede do niza loših posledica.

Opuštena koža je jedna od najneprijatnijih stvari koje se povezuju sa brzim mršavljenjem, lišenim fizičke aktivnosti. Veoma je važno da li ste radili neke fizičke vežbe, kakve su one tačno bile i naravno koliko imate godina.

Kako starite vaše telo počinje da proizvodi sve manje kolagena, a sa svoje strane ovo dovodi do težeg uklanjanja opuštene kože. Ako ste u prošlosti naglo skinuli kilograme ili dobili na kilaži, ovo takođe može da utiče na elastičnost vaše kože.

Evo i nekoliko saveta kako da se izborite sa opuštenom kožom:

Obezbedite dovoljno proteina

Više proteina za zatezanje kože nakon mršavljenja

Redovni unos proteina dovodi do poboljšavanja elastičnosti kože i hidratacije. Belančevine stimulišu i dobijanje mišićne mase što pomaže u sprečavanju opuštene kože.

Hirurška intervencija

Ako je vaša koža previše opuštena, možete da je se rešite i pomoću nekih plastičnih operacija. Međutim, one su često skupe i nisu za svačiji džep. Pored toga kriju mnoštvo rizika za zdravlje i vaš život.

Izbacite cigarete

Preszanite da pušite, da biste imali zategnutu kožu

Pušenje duvana je generalno štetno za vaše zdravlje. Međutim, koža isto toliko pati, koliko i vaša pluća. Ona gubi svoju elastičnost i u nekim slučajevima izgleda mnogo starije, nego što jeste.

Balansirajte svoj režim ishrane i sa dovoljno kardio treninga i treninga snage

Pored dijete koje se pridržavate, i kardio vežbi, ne zaboravite da uključite i težine. Pomoću njih možete da svedete opuštenost vaše kože na minimum.

Pijte dovoljno vode

Ispijanje vode je važno za kožu nakon mršavljenja

Koži je potrebna dovoljna količina vode, kako bi ćelije pravilno funkcionisale. Unos tečnosti pomaže koži da održi svoju gustinu i ograniči gubitak vode iz tela.

Uzimajte više vitamina C

Ovaj vitamin igra ključnu ulogu u formiranju kolagena u vašoj koži. Možete da se snabdite vitaminom C posredstvom hrane koju uzimate ili kroz dodatke ishrani.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest