Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Ovo je najefikasnija dijeta za zatezanje tela

Ovo je najefikasnija dijeta za zatezanje tela

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432770
Efikasna dijeta

Da biste imali zategnuto telo, to znači da treba da usavršite kako da se pravilno hranite i da budete disciplinovani kada su treninzi u pitanju. Jačaje mišića zateže vaše telo.

Veći broj treninga za izgradnju mišića u vašem nedeljnom fitnes programu vam može pomoći da postignete rezultate kojima težite.

Konzumacija pravilnih namirnica vam omogućava da unosite hranljive materije koje su potrebne vašem telu, kako biste maksimalno povećali mišićnu masu i skladištenje masti sveli na minimum.

Ishrana

Korak 1 - Napravite kalorijski deficit

Mršavljenje

Kako biste smršali, potrebno je da sagorevate više kalorija nego što ih unosite svakog dana. To ćete moć da postignete tako što ćete smanjiti unos kalorija i sagoreti masti putem treninga.

Korak 2 - Jedite 6 manjih obroka dnevno, na svakih 2-3 sata. Češći obroci pomažu da suzbijete apetit i da povećate brzinu metabolizma, kako biste sagoreli masti. Jedite doručak, ručak i večeru i između njih još 3 obroka svakog dana.

Korak 3 - Konzumirajte razne hranljive materije

Cilj je da se dijeta sadrži od kalorija koje 45-45% potiču od ugljenih hidrata 10-35% proteina i 20-35% masti. Izaberite zdrave ugljene hidrate poput integralnih namirnica, voća i povrća. Izaberite proteine poput nemasnog mesa, niskomasnih mlečnih proizvoda i proteinskih šejkova i izaberite zdrave masti poput onih iz maslinovog ulja ili ošarastih plodova.

Povrće

Obavezno i trenirajte.

Treninzi

Korak 1 - Bavite se aerobikom najmanje 30 minuta dnevno

Kardio

Kardio rening vam pomaže da sagorite masti i da zategnete telo. Izaberite aktivnosti tokom kojih će vam celo telo raditi, a to može biti trčanje, plivanje ili kik-boks, kako biste sagoreli što više kalorija.

Korak 2 - Trenirajte u intervaima, kako biste maksimalno sagoreli kalorije

Treniranje u intervalima sagoreva više kalorija za kraći vremenski period. Na primer, sprint 30 sekundi i džoging 1 minut pa tako naizmenično u toku 30 minuta.

Korak 3 - Trenirajte 3 do 4 dana u nedelji.

Podelite dane tako da jednog dana vežbate samo noge, a drugog dana grudi i tricepse, zajedno leđa i bicepse. Izaberite 6 do 10 vežbi svakog dana za trening.

Čvrsto telo

Korak 4 - Fokusirajte se na stomak

Izaberite 3 vežbe pa uradite po 3 serije sa 15 ponavljanja.

Konsultujte se sa Vašim lekarom pre nego što napravite značajne promene u vašoj dijeti ili fites režimu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest