Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Nekoliko saveta za ukusno pečeno pile

Nekoliko saveta za ukusno pečeno pile

Nina NordNina Nord
Džedaj
119
Pile

Da bi pečeno pile bilo još ukusnije, treba da pratite nekoliko pravila. Najvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta.

Estragon, ruzmarin, kumin i kolko god ekstravagantno da zvuči, cimet i đumbir idealno idu sa krtim pilećim mesom. Ako želite da pile bude sočno, trebaće vam špric.

Sa njim ćete specijalnu smesu ubaciti u pile, pre nego što ga stavite na ražanj. Ona se sastoji od 100 g dobro ugrejanog vina, ne treba da provri. Preporučuje se da koristite crveno vino i da nije desertno.

U nejga dodajte so po ukusu i mnogo sitno samlevene začine. Promešajte sve dobro i napunite špric. Ovu smesu stavite u krlila, batake i grudi pileta.

U unutrašnjost pileta sipajte smesu od maslaca ili maslinovog ulja, pomešanih sa toplom vinom u proporciji 1:1. Ako pečete patku, koristite začine kao što su kari, đumbir, majoran, biber i hajdučku travu.

Pečeno pile

Pečena guska je mnogo krta i aromatična ako u nju dodate smesu mirisnih začina. Pomešajte jednake količine majorana, ruzmarina, bibera, karija i čubra.

Za ćuretinu je odgovarajući biber, majorana, ruzmarin i kumin. Ptičija džigerica odlično ide uz luk, malo bibera, malo ruzmarina i prstohvatom majorane.

U hlandno ptičije meso je dobro da dodate ljutu alevu papriku i sitno iseckan beli luk. Nakon što pomešajte beli luk sa biberom, natrljajte meso i servirajte ga hladno, isečeno na duguljaste komade.

Sastojci su značajno ukusniji ako u njih, u procesu kuvanja dodajte lovorov list, beli biber, beli luk, sok od limuna. Dobro je da osvežite ukus prstohvatom muskatnog orašćića.

Takođe su odgovarajući peršun i karanfilić. Obićna teleća salama se može pretvoriti u pravu gozbu, ako je pečete sa dodatkom slatke i ljute aleve paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest