Bonapeti.rs»Članci»Kuvanje»Saveti za sočno pečeno pile

Saveti za sočno pečeno pile

AdminAdmin
Glavni urednik
25036
Pile u rerni

Celo pečeno pile je fantastična zdrava porodična večera. Nije skupa i možete je začiniti začinima i biljkama po vašem ukusu.

Ustvari, pečenje pileta je mnogo lakše nego što mislite. Kada jednom otkrijete vaš stil i ukus, moći ćete da pratite poznate korake njegove pripreme, i eksperimentisaćete sa začinjavanjem.

Pečeno pile

1. Ako je potrebno izvadite unutrašnjost pileta. Nakon toga ga operite spolja i iznutra i osušite.

2. Ugrejte rernu na 180 stepeni. Namažite spoljašnjost pileta uljem ili maslacem. Nakon toga pospite spolja i iznutra začinima i biljkama po ukusu.

Ako na primer pripremate pile sa limunom i belim lukom, biće vam potrebno da iseckate nekoliko čenova belog luka i da njima namažete unutrašnjost. Gornji sloj natopite sveže isceđenim sokom od limuna. Obavezno pospite solju, biberom i ruzmarinom.

Sočno pile

Ukoliko ste odlučili da idete dalje sa eksperimentima, postoji nekoliko začina i dodataka koji apetino idu uz pečeno pile. Među njima su kari sa limunom, majčina dušica, ruzmarin, sos ranč, dimljena jabuka ili slanina.

3. Zavežite noge pileta odgovarajućom vezom. Na taj način ćete sačuvati oblik. Stavite pile u centar prethodno namazanog pleha.

Pokrijte folijom. To će sprečiti prskanje i prljanje rerne, osim toga pile će biti ukusnije i sočnije. Grudi pileta treba da budu na gore.

4. Pecite 40 minuta za svaki kilogram, dodajte još 15 minuta da se potpuno ispeče. Ako na primer pile ima 2 kilograma, biće potrebno da pečete 80 minuta na 180 stepeni, nakon toga još 15 minuta. Tako će biti potrebno 1 sat i 35 minuta za pripremu sočnog pileta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest