Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Ukusni načini za pravljenje pečenog tofua

Ukusni načini za pravljenje pečenog tofua

Ukusni načini za spremanje pečenog tofua

Tofu je široko popularan proizvod koji se široko koristi u vegetarijanskoj kuhinji. Odlikuje se izuzetnim nutritivnim i ukusnim kvalitetima, kao i raznovrsnim ukusom za eksperimentisanje.

Proizvod se proizvodi od soje, koja je bogat izvor biljnih proteina za obnavljanje ćelija.

Tofu je bogat izvor gvožđa, kalcijuma i ima malo kalorija i masti.

Pečenje tofua je klasična metoda za njegovu pripremu. Može se uraditi na nekoliko načina, efikasno čuvajući teksturu i dajući aromu i ukus. Evo nekoliko ukusnih načina da napravite pečeni tofu:

Pečenje tofua u tiganju

Ukusni načini za pravljenje pečenog tofua

Češći i uobičajeni metod pečenja tofua je u tiganju. Ovo je brz i lak pristup kuvanju gde su vam potrebne sledeće komponente:

- Tofu;

- Maslac;

- Začini (biber, so, aleva paprika, itd.).

Tofu prvo ocedite i osušite, a zatim isecite na kockice ili kriške po želji.

Po želji možete da ih marinirate mešavinom začina, kojia ćete da obogatite aromu i ukus. Ostavite da odstoji nekoliko minuta ili duže.

Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri, dodajte ulje i poređajte tofu. Pecite, okrećući komade, dok ne porumene i ne postanu hrskavi sa svih strana.

Kada je gotovo, izvadite i poslužite toplo. Kombinujte sa predjelima, salatama, supama ili jelima od mesa.

Klasično pečenje tofua u rerni

Pečeni tofu

Pečenje tofua u rerni je još jedan uobičajeni metod, koji je relativno lak i ne zahteva mnogo vremena za pripremu. Evo šta vam je potrebno:

- Tofu;

- Maslac ili maslinovo ulje;

- Začini po želji - biber, beli luk u prahu, kim, aleva paprika, so.

Prvo pripremite tofu – ocedite i osušite tofu, pa ga isecite na kockice ili druge oblike.

Ako želite, mariniranje tofua u mešavini začina, soja sosa, soka od limuna ili drugih začina može dodati više ukusa. Ostavite nekoliko minuta ili duže u frižideru za bolji ukus.

Pripremite pleh sa papirom za pečenje i poređajte tofu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na oko 200 stepeni oko 20-30 minuta ili dok ne porumeni.

U slučaju da želite da postignete bolje pečenje tofua, možete ga povremeno okretati na pola vremena pečenja. Na ovaj način ćete dobiti savršeno ravnomerno pečenje sa svih strana.

Gotov tofu izvadite i poslužite vruć kao prilog ili dodatak salatama, jelima od povrća ili drugim omiljenim jelima.

Tofu na grilu

Tofu

Neobičniji, ali podjednako ukusan način pečenja tofua je tofu na grilu. Za njega vam opet treba maslac ili maslinovo ulje, začini po izboru i tofu.

Prvo ocedite i osušite tofu. Zatim isecite na kocke ili kriške željene veličine.

Gril metodom možete ponovo marinirati tofu po želji. Mariniranje u mešavini začina može dodati ukus i aromu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta ili duže.

Pripremite gril i pecite tofu do zlatno braon boje i hrskave korice sa svih strana.

Tofu se uklanja i služi vruć i može se kombinovati sa raznim salatama sa tofuom ili jelima sa mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest