bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Magični kokteli za proizvodnju krvi

Magični kokteli za proizvodnju krvi

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
101960
Magični kokteli za proizvodnju krvi

Krvne ćelije imaju ograničen život. Smrt „starih“ ćelija se dešava stalno: na primer, život eritrocita je 3-4 meseca, trombocita - oko nedelju dana, a većini leukocita - samo nekoliko dana.

Da bi nadoknadila ove gubitke, zdrava odrasla osoba dnevno proizvede oko 500 milijardi novih krvnih zrnaca.

Dobro je znati da postoje i prirodni proizvodi kojima možete pomoći organizmu u proizvodnji krvi. Ako mislite da vam to treba, ili baš onako - za zdravlje, pripremite jedan od ovih čarobnih koktela za proizvodnju krvnih ćelija.

Sok nara zaslađen medom ili javorovim sirupom

Često se preporučuje da pijemo sok od nara, ali nije uvek moguće naći visokokvalitetni pravi nar u prodavnici. Većina sokova od nara u prodaji sadrže konzervanse i arome, puno šećera i drugih sokova. Ako imate priliku, napravite sebi ovaj čarobni napitak. Dodajte med ili javorov sirup za dodatnu slatkoću. Takav koktel sadrži puno gvožđa i povećava hemoglobin u krvi.

Crveno vino

Crveno vino za proizvodnju krvi

Naravno, ovde govorimo samo u malim količinama, ne više od 150 ml dnevno. Vino sadrži bioflavonoide, koji štite krvne sudove i poboljšavaju absorpciju gvožđa u telu. Zbog toga se ljudima koji daju krv često savetuje da piju najviše čašu crvenog vina dnevno, naravno ako nema zavisnosti ili bilo koje bolesti kod koje je vino kontraindikovano.

Sok od cvekle sa jabukama i medom

Ako pijete samo 30 ml soka od cvekle dnevno, on će značajno povećati nivo hemoglobina. Cvekla takođe sadrži gvožđe, biljne proteine, aminokiseline i vitamine, što će uspostaviti proces hematopoeze i normalizovati sastav krvi. Možete ga kombinovati sa sokom od jabuke, koji čisti limfni sistem i brine o vašem zdravlju.

Smuti sa spanaćem i orasima

Smuti sa spanaćem za proizvodnju krvi

Izaberite orašaste plodove koji vam se najviše sviđaju. Na primer, orasi sadrže kalijum, kalcijum, fosfor i gvožđe, kao i mikroelemente koji utiču na metaboličke procese i učestvuju u hematopoetskoj kiselini. Spanać, pak, sadrži folate (vitamin B), koji u velikoj meri pomažu u stvaranju krvi i obnavljanju ćelija u telu. Pored toga, ovaj vitamin nas štiti od moždanog udara, jer normalizuje pritisak i jača zidove krvnih sudova.

Pomozite sebi sa još naših recepata za detoksikaciju i ovim receptima za zdravlje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest