bonapeti.rs»Članci»Dijete»Devetodnevna dijeta za brzo mršavljenje

Devetodnevna dijeta za brzo mršavljenje

Monika MarkovaMonika Markova
Početnik
1
Devetodnevna dijeta za brzo mršavljenje

Dijeta o kojoj ćemo govoriti je dosta teška za sprovođenje, iziskuje veoma snažnu volju i pre svega dobro zdravlje. Zvuči dosta zastrašujuće, ali mnogi koji su je probali uveravaju da nije nemoguća za sprovođenje i da će vam se krajnji rezultat dopasti.

Priprema za devetodnevnu dijetu

Prvo što treba da uradite pre nego što počnete sa devetodnevnom dijetom jeste da počnete da konzumirate hranu u količini manjoj od uobičajene - tj. da značajno smanjite porcije. Nemojte zanemariti prvi korak!

Najveća greška kod svakog ko želi da smrša jeste što se hrani, hrani, hrani i odjednom počinje da stoji potpuno gladan dan-dva, čak i više. Ovo je apsolutno pogrešan pristup koji će vas koštati zdravlja, osim toga, sprovođenje dijete će učiiti težim i postoji 80% šanse za njeno kršenje.

Nakon što smo izjasnili kako treba da počnete sa sprovođenjem dijete, vreme je da pređemo na suštinu ovog efikasnog režima za mršavljenje.

Prva 3 dana

Prva 3 dana od početka dijete su najteža. Ona se sastoje od potpunog gladovanja. Jedino je dozvoljna konzumacija vode, čaja, kafe (bez šećera) i 150 g meda na dan (3 supene kašike na dan). Nemojte preterivati sa kafom!

Druga 3 dana

Devetodnevna dijeta za brzo mršavljenje

Druga 3 dana se dodaje voće i povrće. Da istaknemo da ovo ne znači da je dozvoljeno da se pojede sve sa štanda za voće i povrće. Konzumirajte razumno i imajte u vidu da ima voća i povrća koje je veoma kalorično (banana, ananas, avokado, kukuruz, bundeva i drugo) tako da se njihova konzumacija ne preporučuje.

Poslednja 3 dana

Tokom poslednje trećine devetodnevne dijete već može da se jede i meso, ali samo beli i ništa drugačije. Ponovo upozoravamo da ovo ne znači da preterujete sa belim mesom. Hranite se sa merom.

Postizanje cilja

Kada ste uspešno prošli deveti dan, vreme je da nastavite tako dok se na vagi ne prikažu brojevi koji vas zadovoljavaju.

Preporučuje se da ishrana kod devetodnevne dijete bude do 20:00 sati. Nakon toga jedete doručak i ne dozvoljavate sebi da se zbunite ili da napravite male greške.

Saveti za vreme devetodnevne dijete

Devetodnevna dijeta za brzo mršavljenje

Preporučujem da tokom čitavog vremena budete zauzeti tokom sprovođenja dijete kako ne biste mislili na hranu. Takođe, dobro bi bilo da radite vežbe kako bi ste stegnuli telo i ono što ćete izgubiti sa dijetom ili će vam visiti koža kao rezultat mršavljenja. Vežbe se rade na prazan stomak, kako bi postojao bolji efekat za razgrađivanje masnoća.

Pogledajte još recepata za mršavljenje, koji mogu da vam pomognu da imate tanak struk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest