bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Voda od koprive - upotreba i sve koristi od nje

Voda od koprive - upotreba i sve koristi od nje

Denimira AnelovaDenimira Anelova
Početnik
28
Voda od koprive - upotreba i sve koristi

Šta znači voda od koprive? To je voda u koju ste potopili, skuvali ili prelili vrelom vodom sveže ubranu ili osušenu koprivu. Kako biljka tokom procesa kuvanja ili prelivanja vrelom vodom oslobađa izuzetno korisne supstance, ova tamnozelenkasta tečnost je izuzetno vredna.

Sadrži vitamine, karoten, gvožđe, kalijum, magnezijum i mnoge druge korisne elemente. Evo za šta se može koristiti voda od koprive i koje su koristi od nje.

Kopriva zaustavlja opadanje kose i stimuliše rast kose.

Koristite vodu od kuvanja ili parenja koprive nekoliko puta nedeljno u akutnijim stanjima. Koristite je prijatno zagrejanu i utrljajte u koren kose nežnim pokretima prstiju. Zatim operite kosu ostatkom vode. Ubrzo ćete primetiti da vam kosa više ne opada, a iz vlasišta izrastaju novi i sveži pramenovi. Osim toga, vaša kosa će postati zdrava, meka i sjajna. U istu svrhu možete koristiti gotov proizvod od vode od koprive, koji se može naći na tržištu. Dostupan je u obliku spreja za prskanje kose.

Voda od koprive - upotreba i sve koristi od nje

Kopriva kod anemije

Ako vam nedostaje gvožđe, uzimajte vodu od koprive kao čaj da biste dobili potrebne količine ovog važnog elementa. Možete popiti najmanje 1-2 šolje čaja od koprive dnevno. Ako vam je ukus neprijatan, zasladite je medom. Redovnim unosom uskoro ćete dobiti dovoljno gvožđa za borbu protiv anemije.

Kopriva kao sredstvo za čišćenje krvi

Unutrašnji unos vode od kuvane koprive ima snažno svojstvo pročišćavanja krvi. U ovom slučaju u napitku možete dodati hajdučku travu, lišće bele breze i drugo bilje, ali kombinaciju mora pripremiti iskusni travar. On će uzeti u obzir upravo ono što je vašem telu potrebno. Pročišćavanje krvi dovodi do poboljšanja ili potpunog izlečenja niza kožnih bolesti, uključujući lišajeve, ekceme, urtikariju i druge.

Kopriva za lečenje išijasa, artritisa, osteoartritisa

Voda od koprive

Napitak se uzima u obliku čaja. Leči upalu zahvaćenih zglobova i smanjuje bol. Ali voda od koprive se može primeniti i spolja u obliku obloga ili kupke. Za oblog - umočite čistu gazu u odvarak od koprive, a zatim nanesite na problematična područja. Za kupku - koristite prethodno pripremljenu vodu sa potopljenim listovima koprive. Uskoro će bol i upala nestati.

A da biste češće dodavali korisnu koprivu u svoju ishranu, izaberite jedan od ovih proverenih recepata za kašu od koprive, supu od koprive ili bilo koji od ovih ukusnih recepata sa koprivama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest