Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijetalni keto smuti recepti

Dijetalni keto smuti recepti

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
241165
Dijetalni recepti za keto smutije

Smutiji su postali sve popularniji u poslednjoj deceniji, a glavna premisa iza ovog fenomena je njihova zdravstvena korist i optimalna težina.

Smuti (Smoothie) je gusto piće koje se može napraviti od voća ili povrća. Suština i tekstura smutija podsećaju na šejk. Razlika između ova dva proizvoda je u tome što se smuti priprema od potpuno svežih i vitaminima bogatih proizvoda, bez štetnih sastojaka ili drugih hemijskih dodataka.

Osnovna svrha smutija je snabdevanje organizma neophodnim vitaminima, ugljenim hidratima, zdravim mastima i proteinima. Snabdevanje ovim blagotvornim sastojcima ne isključuje prijatan ukus pića i njegovu mogućnost da nas učini sitima, a ima potencijal da zameni kompletan obrok.

Keto smutiji su smutiji sa minimalnom količinom ugljenih hidrata. Posebno su korisni kada ste na keto režimu ishrane i vaš cilj je da izgubite višak kilograma, bez uskraćivanja uravnoteženog i potpunog snabdevanja potrebnim hranljivim materijama.

Evo nekoliko odličnih dijetalnih keto smuti recepata koji će vam olakšati misiju mršavljenja:

Keto smuti sa šumskim voćem i avokadom

Žumsko voće je zapravo jedno od voća sa najnižim sadržajem ugljenih hidrata. Ovo ga čini izuzetno dobrom alternativom za dodavanje različitim keto receptima. Štaviše, bobice šumskog voća su bogate vlaknima koja stimulišu funkciju digestivnog sistema.

Dijetalni smuti sa avokadom

U kombinaciji sa avokadom, koji je zasićen i bogat zdravim mastima, voćni keto smuti postaje još zasićeniji zdravim hranljivim materijama.

Potrebni proizvodi:

- oko 50 g smrznutih bobica šumskog voća;

- 50 g avokada;

- 20 g spanaća;

- 10 g semena konoplje;

- 120 ml vode.

Svi proizvodi se pomešaju i izmiksaju dok se ne dobije keto smuti.

Keto smuti s cimetom i malinom

Maline imaju nizak sadržaj ugljenih hidrata i relativno slabiji slatki ukus. Cimet pomaže da se poboljša slatki ukus maline. Kombinacija ova dva proizvoda stvara smuti sa visokim sadržajem biljnih proteina i vlakana koji zamenjuje pun obrok.

Potrebni proizvodi:

Smuti sa malinama

- 60 g smrznutih malina;

- 120 ml nezaslađenog bademovog mleka;

- 10 g spanaća;

- prstohvat cimeta;

- 16 g bademovog ulja.

Kombinujte i pomešajte proizvode da biste dobili keto dijetalni smuti.

Keto Smuti od jagoda

Ovaj recept takođe dodaje tečnu pavlaku, koja je bogata mastima, a njena upotreba daje dijetalnom smutiju bogat, gust ukus.

Potrebni proizvodi:

- 120 ml vode;

- 12 ml tečne pavlake;

- 110 g smrznutih jagoda.

Pomešajte sastojke i zgnječite ih. Odmah konzumirajte domaći keto smuti.

Pogledajte takođe ideje za keto deserte i šta je keto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest