Bonapeti.rs»Članci»Dijete»Smoothie dijeta za tanak struk

Smoothie dijeta za tanak struk

Smoothie dijeta za tanak struk

Smutiji su veoma ukusni, korisni, a u isto vreme se i veoma lako prave. Pomoću blendera za samo minut ili dva dobijate ukusnu i zdravu hranu svakog dana. Smuti može biti kao sok, a može biti i kao gusto pire. Možete koristiti omiljeno voće i povrće, a takođe možete dodati i sastojke koji nisu toliko ukusni, ali su veoma korisni - na primer, to može biti laneno seme, itd.

Ako želite da brzo i lako smršate, a da pritom ne gladujete, onda je smoothie vaše rešene. Možete ga praviti i konzumirati u svako doba dana, tako da se jedan smuti smatra jednom obrokom. Ako nemate blender, onda koristiti i pasator.

Važno je znati da ako hoćete da budete siti nakon konzumiranja smutija, onda je poželjno da ga jedete, a ne pijete. To je potrebno, jer kada smoothie polako jedete i u manjim zalogajima, vaš želudac će se zasititit, a osećaj sitosti će duže trajati. Možete početi sa nešto lakšim varijantama ove dijete, tako da jedete lakšu hranu za ručak, a tokom dana da konzumirate smutije.

Smoothie dijeta za tanak struk

Prednosti ove dijete je da uvek znate šta vaš smuti sadrži, koje vitamine i korisne materije unosite u vaše telo. Sa smuti dijetom ne samo da ćete skinuti po 2-3 kilograma nedeljno, već će i pročistiti organizam od toksina i štetnih materija i pomoći ćete mu da se tonizira. Možete eksperimentisati sa voćem i povrćem.

Možete koristiti sveže, ali i zamrznuto voće i povrće, mada mi vam preporučujemo da koristite sveže i sezonsko, a zamrznuto možete koristiti tokom zime, kada nema mnogo izbora. I na kraju - ako želite da smršate pre leta na brz i lak način, onda je ova dijate pravi izbor za vas, a ujedno je i nutricionisti preporučuju kao veoma efikasnu.

Postoje dve vrste ove dijete - jedna je stroga, a druga nije. Kod stroge dijete tvrde namirnice su izbačene iz vaše ishrane. To znači da kod stroge dijete se samo konzumira smuti. Dnevno je dozvoljeno po 3 l smutija. Kod ove vrste dijete vi ne unositte gotovo nikakve kalorije, pa samim tim i ne spada u izbalansirane dijete i zato se ne preporučuje da je držite više od 3-4 dana.

Ako držite ovu dijetu oko 7 dna, postoji velika verovatnoća da se izgubljeni kilogrami veoma brzo vrate. Razlog tome jeste da organizmu ne obezbeđujete važne proteine, koji utiču na brzinu metabolizma. Zato se preporučuje da poštujete ograničenja koja smo spomenuli.

Smoothie dijeta za tanak struk

Druga varijanta ove dijete nije stroga. Kod nje je dozvoljeno da se unose i druge namirnice, tako da sama ishrana uključuje niskokalorične namirnice i da je izbalansirana.

Zajedno sa smutijima, možete konzumirati mleko, kiselo-mlečne namirnice, meso bez masti, razne vrste ribe, pirinač, heljdu, a važno je da jelima dodajete veoma malo ili nimalo soli. Ovakvu dijetu možete držati nekoliko nedelja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest