bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Kako da koristimo papir za pečenje

Kako da koristimo papir za pečenje

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4412860
Kako da koristimo papir za pečenje

Jedna od najvažnijih i praktičnih stvari koju preporučujemo da uvek imate pod rukom u svojoj kuhinji je pergament papir. Nelepljivi papir za pečenje ima i tanak silikonski premaz koji sprečava da se vaša peciva zalepe za tepsiju rerne i kalupe za kolač, bez potrebe da ih mažete maslacem ili uljem.

Obično je otporan na toplotu do 220°C (200°C sa ventilatorom). Možete da ga koristite na temperaturi iznad ove, ali postoji tendencija da postane braon boje po krajevima. Ukoliko se često razočarate zbog toga što su vam se kolači prilikom pečenja zalepili za tepsiju ili što su se slomili kada ste pokušavali da ih izvadite iz tepsije, bilo bi dobro da počnete da koristite pergament papir.

Možete da koristite papir za pečenje u kuhinji za:

Pečenje keksa i kiflica

Stavljanje testa za keks, kiflice i drugo slično na tepsiju obloženu pergamentnim papirom garantuje da se vaš krajnji proizvod neće zalepiti. Nema potrebe da koristite sprej za kuvanje i da dodajete još masnoće, a vaše tepsije će se mnogo lakše očistiti, s obzirom na to da prosto možete baciti papir nakon što se domaći keks ispeče. Mnogi pekari koriste i vole silikonske podloge za pečenje, ali pergament papiru se daje prednost.

Torte

Torte se pripremaju sa papirom za pečenje

Da biste ukusne domaće torte svaki put lakše izvadili iz kalupa, prosto iscrtajte konturu kalupa za tortu na pergament papiru i isecite ga. Dno kalupa obložite papirom za pečenje i nakon toga namažite masnoćom i brašnom ili namažite sprejem za pečenje. Vaša torta će zagarantovano izaći cela.

Za brauni, bar pločice i brze hlebove

Kvadratne ili pravougaone duboke tepsije se uvek oblažu papirom za pečenje na sledeći način: izmerite papir za pečenje prema širini tepsije, nakon čega se uverite da je dovoljno duga da biste obložili celo dno tepsije, takođe treba da predvidite i nekoliko centimetara za pokrivanje njenih stranica.

Kada ste spremni da izvadite ispečeno kulinarsko iskušenje iz tepsije, pregament koji štrči prosto ikoristite kao drške kako biste ga podigli direktno iz tepsije. Za brauni i bar pločice je najbolje da ih ostavite da se u potpunosti ohlade pre nego što ih izvadite iz tepsije.

Važno je da znate da voštani papir nije isto što i pergament papir. Voštani papir će zapravo izgoreti u rerni, tako da nemojte mešati jedno i drugo.

Potražite pergament papir u lokalnoj prehrambenoj prodavnici, češće pored aluminijumske folije. Jedna rolna će vam biti dovoljna za otprilike mesec dana uz često pripremanje peciva. U prodavnicama konzumativa za pečenje takođe ćete pronaći pergament papir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest