Šta doručkuju Španci
Zanimljivo

Šta doručkuju Španci

Da li znate kakav je tipičan španski doručak i šta Španci jedu ujutru?

1

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Zanimljivo - Vrste sočivaZanimljivo

Vrste sočiva

18.10.2018

Gotovo svi vole sočivo. Osim što je ono ukusno, treba znati da je i veoma korisno. Osim na našim prostorima, ono se konzumira u Turskoj, Rusiji, Indiji, itd. Sočivo nam dolazi sa Bliskog Istoka.

Zanimljivo - Zašto krastavci imaju gorak ukusZanimljivo

Zašto krastavci imaju gorak ukus

27.09.2018

Poznato je svima da je krastavac povrće, koje sadrži mnogo vode. Veoma je korisno povrće, ukusno i osvežavajuće, pogotovo tokom leta. Međutim, da bi krastavci bili sočni i ukusni, potrebno im je posvetiti pažnje.

Zanimljivo - Bonton za serviranje kafeZanimljivo

Bonton za serviranje kafe

29.06.2018

Serviranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe. Danas se ne poštuju sva pravila, ali je dobro da znamo određena pravila, koja se poštuju pri serviranju kafe. Kada dočekamo goste i rešimo

Zanimljivo - Kako se pravi plavi sir?Zanimljivo

Kako se pravi plavi sir?

28.06.2018

Plavi sir se smatra da je sasvim slučajno izmišljen, kada se jedan pastir sakrio u pećini da bi jeo. Izvadio svoj ručak - komad hleba i kocku ovčjeg sira. Prošla je devojka, koja ga je rasejala i on je počeo pratiti, a tako i zaboravio na svoj ručak.

Zanimljivo - Top 15 najukusnijih namirnica za letoZanimljivo

Top 15 najukusnijih namirnica za leto

21.06.2018

Trešnje i jagode su samo deo voća, u kojem možemo da uživamo tokom prolećno-letnjih dana. Oko nas ima izobilje namirnica sa neverovatnom aromom, koje su ukusne i korisne.

Zanimljivo - Nekoliko efikasnih vežbi za skidanje kilogramaZanimljivo

Nekoliko efikasnih vežbi za skidanje kilograma

19.06.2018

Vitka figura nije samo pokazatelj lepote, već i dobrog zdravlja. Velike količine nezdrave hrane, sedenje na poslu, nedostatak čistog vazduha vodi do povećanje težine i pojave raznih oboljenja.