Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo
Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Deset najpoznatijih italijanskih jelaDeset najpoznatijih italijanskih jela
29. jul
Deset napoznatijih italijanskih jela. Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih i voljenih u celom svetu. Ona je šarena, aromatična, opojna. O njoj može da se govori mnogo i nikada neće biti dosta.
Neobična trobojna Gauda koju morate probatiNeobična trobojna Gauda koju morate probati
28. jul
Gauda Trikolor jeiznenađujući dodatak, koji je bukvalno užitak za čula. Ukus Rosselo Life Tricolor je osvežavajuć, lagan i kompaktan, blago pikantan - što odgovara koloritnom spoljnom izgledu.
Domaće vino od aronijeDomaće vino od aronije
07. jul
Aronija je poznata po brojnim koristima za zdravlje. Domaće vino od aronije takođe. Evo koje su finese kod pripremanje vina od aronije.
Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?
29. jun
Nije jasno kada i gde je izmišljeno pravilo, po kome je normalno brzo pokupiti i pojesti hranu koja je pala na pod za ne duže od 5 sekundi. Ali da li je to istina?
Sambuka liker - italijanska inspiracija sa ukusom anisaSambuka liker - italijanska inspiracija sa ukusom anisa
12. jun
Liker Sambuka je alkoholno piće sa aromom anisa, koje se tradicionalno proizvodi u Italiji. Liker je bistra tečnost sa karakterističnom aromom.
Fourme d'Amber - šta treba da znamoFourme d'Amber - šta treba da znamo
24. maj
Ime ovog sira potiče od malog grada Amber, koji se nalazi na obroncima planinskih lanaca Fores. Fourme d'Amber (Fourme d'Ambert) je sir od kravljeg mleka.
Javorov sirup - kap kanadskog zlataJavorov sirup - kap kanadskog zlata
22. maj
Prema kanadskim standardima, javorov sirup mora da sadrži najmanje 66 šećera. Ne preporučuje se javorov sirup, čija je cena manja od 70 dolara po litru. Zašto je javorov sirup kanadsko zlato?
Kratka istorija musakeKratka istorija musake
12. maj
Čudan utisak ostavlja i to što u kuvaru Petka Slavejkova, koji je objavljen 1870. godine, u Carigradu, nedostaje musaka, kao i recept za nju.
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
Svako od ovih španskih jela ima najpopularnija mesta za ishranu u Španiji, koja treba da posetite. Kada je reč o kulinarskom turizmu, ove španske recepte obavezno treba da probate u Španiji.
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Umami se prevodi kao prijatan pikantan ukus.