bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo
Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuZanimljivoKulinarska tura Uskršnjih jela po svetu
14. januar
Милица Павловић
Smeđi šećer MuskovadoZanimljivoSmeđi šećer Muskovado
13. januar
Катарина Кнежевић
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ekscentrične navike u ishrani nekih uticajnih ličnostiEkscentrične navike u ishrani nekih uticajnih ličnostiČovečanstvo je uvek imalo intimnu vezu sa hranom. Tako da nije iznenađujuće što su neke od najistaknutijih uticajnih figura u istoriji često imale čudne predstave o tome kako i šta da jedu.
Sve o provansalskoj kuhinjiSve o provansalskoj kuhinjiProvansalska kuhinja pokazuje da obična, kvalitetna i nepretenciozna hrana može da bude izuzetno ukusna i da se pretvori u kulinarski praznik svakog dana. Najvažnije o provansalskoj kuhinji.
Sbiten - tradicionalni ruski zimski napitakSbiten - tradicionalni ruski zimski napitakSbiten je tradicionalni zimski napitak sa medom, popularan u Rusiji, datira iz 12. veka. Iako ga med i čaj prevazilaze po popularnosti, danas se interesovanje prema sbitenu vraća.
Hrana koja sadrži resveratrolHrana koja sadrži resveratrolResveratrol deluje kao antioksidans i prirodni antibiotik koji pomaže kod mnogih bolesti. Osim vina, evo koje još namirnice sadrže resveratrol.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Toni Aleksov
Pančeta je slična slanini, ali se proizvodi po veoma starom italijanskom receptu i priprema se od specijalno selekcionisanih italijanskih svinja.
Kako da izaberemo mašinu za pranje sudovaKako da izaberemo mašinu za pranje sudovaNakon što ste sasvim logično stigli do zaključka da je vašem domu potrebna mašina za pranje sudova verovatno ćete početi da se pitate kako tačno da je izaberete. Koje klase da bude mašina za pranje sudova?
5 koristi ispijanja čaja od kamilice5 koristi ispijanja čaja od kamiliceNekada je čaj od kamilice bio veoma popularan, ali danas je zamenjen različitim egzotičnim bilnim proizvodima i lekovitnim biljkama koje su nama nepoznate. Uprkos tome, čaj od kamilice ostaje izuzetno koristan.
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Poznata voda iz Lurdesa je obična voda za koju se smatra da poseduje čudotvorna i lekovita svojstva. Ona izvire u Santuario De Lourdes u Francuskoj. Dans ćemo govoriti o kulinarstvu i drugoj vodi iz Lurdesa.
Šema za ishranu bebe sa 7 meseciŠema za ishranu bebe sa 7 meseci
01. dec.
Toni Aleksov
Pogledajte kakva je šema ishrane bebe od 7 meseci. Namirnice, sa kojima najviše treba da pazite i koje mogu da aktiviraju alergijske reakcije kod bebe od 7 meseci.
Deserti koje možete jesti, ako imate gastritisDeserti koje možete jesti, ako imate gastritis
29. nov.
Toni Aleksov
ao i kod svake bolesti, tako i kod gastritisa, treba da pazimo šta jedemo, posebno kada su u pitanju deserti. Koje deserte možete da konzumirate ako imate gastritis?