Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Topljeni sir - šta treba da znamoZanimljivoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Милица Павловић
Koliko vremena oduzima varenje hrane?ZanimljivoKoliko vremena oduzima varenje hrane?
01. april
Милица Павловић
Teflonsko posuđe - za i protivZanimljivoTeflonsko posuđe - za i protiv
27. mart
Милица Павловић
Desert zbog kog je umro kraljDesert zbog kog je umro kraljSa nekim od naših najpoznatijih jela je povezano i mnogo poznatih priča koji često volimo da se prisetimo. Međutim, ona koju verovatno ne znate tiče se jednog švedskog monarha i njegovog omiljenog švedskog deserta nazvanog semla.
Kako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaKako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnika
08. januar
Toni Aleksov
Šta je potrebno za pravljenje savršenog espresa je postalo jasno nakon što je tim hemičara i matematičara u Sjedinjenim Američkim Državama sproveo detaljnu studiju.
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?Ukoliko se proteze ne čiste redovno, ostaci od hrane na teško dostupnim mestima mogu da budu razlog stvaranja naslaga i karijesa. Evo kako da jedete sa protezom.
Visokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljivVisokokalorične namirnice, sa kojima treba biti pažljiv
15. dec.
Toni Aleksov
Kalorije, kalorije, kalorije. Čini se kao da se ceo život vrti oko njih. Pokušaji mršavljenja, međutim, ponekad su nemilosrdno neuspešni. A onda dolazi vreme kada treba da razmislite o hrani koju jedete.
Najnezdravija američka hranaNajnezdravija američka hranaNije slučajno što se tokom poslednjih godina fraza američka dijeta pretvorila u metaforu za nezdravu ishranu.
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Smanjivanje njene konzumacije je dobra ideja za sve koji preteruju sa kafom. Evo nekoliko uspešnih koraka za to.
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako da očistimo zagorelo posuđe?Čišćenje zagorelog posuđa je najneprijatniji i težak kućni posao čiji su rezultati nesigurni. A vremenom se svo kućno posuđe istroši i potrebno mu je ili veoma dobro čišćenje.
Uticaj arome limuna i vanile na svestUticaj arome limuna i vanile na svestSlabo je poznato da su arome među najdugotrajnijim uspomenama u arhivi pamćenja, ali ovo je činjenica. Svaki miris nas na nešto asocira i dugo ga pamtimo, čak i da ga nismo sretali mnogo dugo.
Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?Postoji li veza između šećera i lošeg ponašanja?
14. nov.
Toni Aleksov
Šteta prekomerne konzumacije šećera je odavno poznata. Slatko iskušenje dovodi do naglog pada glukoze u krvi, a nestabilni nivo šećera u krvi izaziva umor, glavobolju i izaziva zavisnost.
Trileće (Tres Leches) - moj prvi susret sa omiljenim slatkišemTrileće (Tres Leches) - moj prvi susret sa omiljenim slatkišem
13. nov.
Toni Aleksov
Danas bih vam skrenuo pažnju na deserte, a posebno na desert Tres Leches (Tri mleka). To je moj prvi susret sa omiljenim slatkišem.