bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo
Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Njušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužitiNjušatel (Neufchatel) sir - kako ga poslužiti
10. feb.
Tradicionalni Njušatel (Neufchatel) datira iz šestog veka i najstariji je sir u Francuskoj, napravljen od kravljeg mleka. Sir Njušatel je mekan i podseća na krem sir.
Zanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danasZanimljiva istorija ruma od Kolumbovog vremena do danas
04. feb.
Pretpostavljamo da dosta vas voli da pije čaj sa rumom za dobro zdravlje i za lečenje prehlade? Sada ćemo vam reći odakle dolazi ovo piće i kako se pravi!
Sladni šećer i maltoza - šta treba da znamoSladni šećer i maltoza - šta treba da znamo
24. januar
Maltoza ili sladni šećer je vrsta prirodnog disaharida koji sadrži ostatke glukoze. Velika količina maltoze (sladnog šećera) je prisutna u proklijalim zrnima ječma, raži i drugih žitarica.
Najpopularniji španski delikatesiNajpopularniji španski delikatesi
02. januar
Španija je po živoj muzici, vrućim noćima i teškom crnom . Ali da li znate koji su napopularniji španski delikatesi? U sledećim redovima pogledajte više:
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Različite vrste riba imaju različita hranljiva svojstva i iziskuju individualni pristup i način pripreme. Vrste ribe i kako da je spremimo. Finese u spremanju masne plave ribe i bele ribe.
Chevre (Ševru) sir - kralj francuskih mekih sirevaChevre (Ševru) sir - kralj francuskih mekih sireva
15. dec.
Karakteristike sira Ševru. Ševru je meki francuski sir iz istoimenog regiona. U francuskoj kombinuju Ševru sa kobasicama i pilećim grudima.
Šta se dešava ako pas ili mačka jedu čokoladuŠta se dešava ako pas ili mačka jedu čokoladu
03. dec.
Kako je čokolada opasna za psa ili mačku kod kuće. Koje vrste i količine čokolade su opasne za mačke i pse. Koji su simptomi trovanja čokoladom kod kućnih ljubimaca
Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?
29. nov.
Ponekad se ispostavi da je odabir dobro zrele i slatke lubenice težak zadatak. Ovde su saveti stručnjaka korisni. Pogledajte na šta treba da obratite pažnju da biste bili sigurni da kupujete najbolje moguće voće.
Koliko i kakvu vodu piti?Koliko i kakvu vodu piti?
17. nov.
Ovo je ideja sledećeg članka - da rešimo pitanje koliko i kakvu vodu treba da pijemo da bismo bili dovoljno hidrirani i zdravi. Koja voda je najkorisnija za nas.
Zašto avokado nazivaju krvavim?Zašto avokado nazivaju krvavim?
29. okt.
U gradu Uruapanu, u srcu Meksika, avokado je poznat pod nazivima Zeleno zlato Meksika i kao Krvavo voće. Zašto avokado nazivaju krvavim?