Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo
Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sve koristi od smokava na jednom mestuSve koristi od smokava na jednom mestu
04. jun
Pored toga što se jede sveža, smokva se konzumira i sušena da bi se duže sačuvala. Slatki plod smokve je takođe veoma koristan za zdravlje zbog svog dobrog sastava. Sastav i korisna svojstva smokve.
Zašto je ovsena kaša mnogo važnija hrana nego što misliteZašto je ovsena kaša mnogo važnija hrana nego što mislite
28. maj
Ovsena kaša je jedan od najhranljivijih doručaka, koje možete da jedete, puna vlakana, proteina i vitamina. Svetski dan ovsene kaše.
Top 10 egzotičnih jelaTop 10 egzotičnih jela
27. maj
Među egzotičnim voćem, ističe se crna lubenica, koja se gaji na ostrvu Hokaido. Njena cena je takođe egzotična - 7 kg Crne lubenica košta oko 6. 100 američkih dolara.
Mistična svojstva đumbiraMistična svojstva đumbira
20. maj
Magična svojstva đumbira mogu se otkriti i u kuvanju. Pored poboljšanja arome i ukusa hrane, ovaj začin će uticati na atmosferu u domu.
Za šta da koristimo kore od banane?Za šta da koristimo kore od banane?
16. maj
Banana je jedno od najomiljenijih vrsta voća koje često jedemo na poslu, za doručak, u pokretu ili jednostavno dok se opuštamo kod kuće. Evo nekoliko razloga, zbog kojih ne treba da bacate kore od banana u đubre!
Kako da pripremimo pečurke lisičarkeKako da pripremimo pečurke lisičarke
07. maj
Sa lisičarkama možete pripremiti praktično svako jelo, jer se odlično slažu ne samo sa pirinčem, već i sa mesom, jajima i kačkavaljem i sirom. Možete ih čak i sami osušiti ili marinirati i zatvoriti u tegle.
Desetodnevna priprema za pšeničnu dijetuDesetodnevna priprema za pšeničnu dijetu
03. maj
Pšenična dijeta, koju je osmislio učitelj Petar Danov, je duhovna i fizička praksa koja se izvodi u februaru i traje 10 dana, ali i tokom cele godine. Ishrana po pošeničnoj dijeti.
Šta je pupusa?Šta je pupusa?
29. april
Pupusa je tradicionalno jelo iz Salvadora, koje je osvojilo svet svojom unikatnom jednostavnošću i bogatim ukusom. Šta je pupusa?
Najljuće sorte paprike na svetuNajljuće sorte paprike na svetu
08. april
Koja je najpikantnija ljuta papričica? Selekcije neprestano stvaraju nove i nove sorte ljutih papričica, istiskujući prethodne rekordere.
Guančale - suština i kulinarske fineseGuančale - suština i kulinarske finese
02. april
Guančale se sve češće koristi umesto tradicionalnije Pančete, zato što ima karakterističniji ukus, koji se veoma dobro kombinuje sa drugim sastojcima. Kako se pravi Guančale?
Kako se priprema ukusna piletina sa povrćemKako se priprema ukusna piletina sa povrćem
26. mart
Piletina sa povrćem je jelo koje kombinuje zdravu ishranu sa jednostavnošću i bogatstvom ukusa. Kako se pravi ukusno pile sa povrćem? Tehnika pripremanja piletine sa povrćem: Tajne savršenog jela
Najukusnije vrste školjkiNajukusnije vrste školjki
28. feb.
Ovih nekoliko vrsta školjki su neosporno najukusnije, koje možete naći na evropskom tržištu.
Istorija ekleraIstorija eklera
24. feb.
Ekleri spadaju u omiljene deserte mnogih ljudi. Za razliku od većine drugih slatkih poslastica, ekleri oduševljavaju čovečanstvo tek nekoliko vekova.