bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo
Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Legenda o vaniliZanimljivoLegenda o vanili
23. okt.
Милица Павловић
Prejedanje jajima - šta treba da znamoZanimljivoPrejedanje jajima - šta treba da znamo
20. okt.
Милица Павловић
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mali pomoćnici u kuhinjiMali pomoćnici u kuhinjiKada nemate drugu varijantu šta vam ostaje osim da angažujete decu nečim dovoljno jednostavnim, ali zabavnim i malo prljavim. Pogledajte kako da vaspitate male pomoćnike u kuhinji.
Pet najukusnijih salata na svetu - Koje su?Pet najukusnijih salata na svetu - Koje su?
13. okt.
Toni Aleksov
Salata je ustvari predjelo napravljeno od malih komadića povrća ili voća začinjeno solju, drugim začinima i posebno odabranim dresingom.
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojSeverna Francuska ima dosta opštih crta sa nekim delovima Engleske, ali postoji jedna osnovna razlika - Francuzi žive da bi jeli, dok Englezi jedu da bi živeli.
Zanimljivosti o burgerimaZanimljivosti o burgerima
06. okt.
Toni Aleksov
Samo oni koji nikada u životu nisu probali pravi, sveže pripremljeni burger, ne mogu da razumeju zadovoljstvo za čula i nepce, koje nosi ovaj ne baš zdrav, nazovimo ga tako, sendvič.
Torta od šargarepe - zanimljiva priča i klasičan receptTorta od šargarepe - zanimljiva priča i klasičan receptTorta od šargarepe je unikatna poslastičarska tvorevina, stvorena na bazi srednjovekovnog favorita nazvanog Puding od šargarepe. Pogledajte priču o Torti od šargarepe i recept za nju.
Čudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog danaČudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog danaDrevni narodi su često imali komplikovane i fascinantne priče o hrani - od legendi o zemljama sa egzotičnim začinima, do bajki o bogovima koji su čovečanstvu zaveštali svete žitarice. Pročitajte neke od njih.
Sedam važnih razloga da izbacite slatkišeSedam važnih razloga da izbacite slatkišeNekontrolisana ljubav prema desertima lako se objašnjava hemijskim procesima. Detaljno analiziramo razloge, zbog kojih treba da smanjimo koncentraciju slatkiša.
Ceo plod ili njegov sok - šta je korisnije da konzumiramo?Ceo plod ili njegov sok - šta je korisnije da konzumiramo?Moda ceđenog soka i smutija je veoma aktualna danas. Šta je bolje da konzumiramo - celu voćku ili ceđeni sok? Pogledajte u ovom članku!
Karivurst - emblematična kobasica iz BerlinaKarivurst - emblematična kobasica iz BerlinaKarivurst je jedan od glavnih simbola Berlina. Postoji čak i čitav muzej posvećen legendarnoj nemačkoj kobasici. Iseckana svinjska kobasica karivurst je omiljena ulična hrana u Nemačkoj.
Azbuka sladoledaAzbuka sladoledaSladoled u svojim različitim oblicima, bojama, varijacijama i ukusima nikada neće izaći iz mode. U ovom tekstu upoznaćemo vas sa različitim varijacijama sladoleda u različitim krajevima sveta, kao i sa nekim klasičnim sladoledima.