Bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo
Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najpopularnije morsko povrćeNajpopularnije morsko povrće
06. dec.
Pod ovim imenom podrazumevamo različite vrste algi. Može se pretpostaviti da je najpopularnija alga nori, koja se koristi za pripremu sušija. Koristi za zdravlje od morskog povrća. Ovo morsko povrće je poznato.
Najskuplji sireviNajskuplji sirevi
05. dec.
Sir Clavson Stilton Gold košta 1500 dolara za 453 g. Proizvodi se u Velikoj Britaniji od mleka, pri ćemu mu se dodaju specijalne jestive zlatne ljuspice i zlatni liker.
Liberika - treća omiljena sorta kafeLiberika - treća omiljena sorta kafe
18. nov.
Sorta kafe Liberika jedva da se koristi sama za pravljenje pića, već obično u kombinaciji sa drugim vrstama. Specifičnost ukusa Liberike.
Koja su desertna vina?Koja su desertna vina?
27. okt.
Za proizvodnju desertnih vina najčešće se koriste one sorte grožđa, koje akumuliraju mnogo šećera i odlikuju se jakom aromom.
Najmoderniji kokteli za ovo letoNajmoderniji kokteli za ovo leto
25. avgust
Kada pomislite na letnje koktele, verovatno vam padaju na pamet neki klasici: omiljena Margarita, Mohito sa mentom. Ima nekih novih tendencija u koktelima za ovo leto. Koji su kokteli za leto 2023. ?
Deset najpoznatijih italijanskih jelaDeset najpoznatijih italijanskih jela
29. jul
Deset napoznatijih italijanskih jela. Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih i voljenih u celom svetu. Ona je šarena, aromatična, opojna. O njoj može da se govori mnogo i nikada neće biti dosta.
Neobična trobojna Gauda koju morate probatiNeobična trobojna Gauda koju morate probati
28. jul
Gauda Trikolor jeiznenađujući dodatak, koji je bukvalno užitak za čula. Ukus Rosselo Life Tricolor je osvežavajuć, lagan i kompaktan, blago pikantan - što odgovara koloritnom spoljnom izgledu.
Domaće vino od aronijeDomaće vino od aronije
07. jul
Aronija je poznata po brojnim koristima za zdravlje. Domaće vino od aronije takođe. Evo koje su finese kod pripremanje vina od aronije.
Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?
29. jun
Nije jasno kada i gde je izmišljeno pravilo, po kome je normalno brzo pokupiti i pojesti hranu koja je pala na pod za ne duže od 5 sekundi. Ali da li je to istina?
Sambuka liker - italijanska inspiracija sa ukusom anisaSambuka liker - italijanska inspiracija sa ukusom anisa
12. jun
Liker Sambuka je alkoholno piće sa aromom anisa, koje se tradicionalno proizvodi u Italiji. Liker je bistra tečnost sa karakterističnom aromom.