Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Koja su to penušava vina?Koja su to penušava vina?Penušavim vinima zovemo sva bela, roze ili crvena vina, koja su proizvedena kao rezultat prirodnog procesa fermentacije svežeg grožđa ili vina, pri čemu se pojavljuju mehurići uglen-dioksida.
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?Na isti način na koji Sangriju povezujemo sa toplom i sunčanom Španijom, možemo da se odnosimo i sa Italijom i njenim tradicionalnim penušavim vinom, poznatijem pod imenom Proseko.
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?Proizvodni proces margarina pretvara ga u proizvod siromašan hranljivim sastojcima, koji izaziva nervna oboljenja, srčana oboljenja, arterosklerozu i td.
10 znakova koji pokazuju loše navike u ishrani10 znakova koji pokazuju loše navike u ishraniPravilna ishrana je važna ne samo da bismo dobro izgledali, nego i da bismo se isto tako i osećali. Kada preteramo sa lošim namirnicama, preopteretimo organizam ili ga lišimo dragocenih elemenata, on šalje svoje signale da nešto nije u redu.
Popularni italijanski sirevi koje treba da probatePopularni italijanski sirevi koje treba da probateU različitim regionima Italije mogu se probati različite vrste sireva, koji se pripremaju na karakterističan način i mogu se kombinovati sa različitim namirnicama.
Očistite kuću pomoću soliOčistite kuću pomoću soliPostoji alternativa za različite skupe i otrovne preparate za čišćenje - staro narodno sredstvo - obična so. Ona je savršen pomoćnik u domaćinstvu.
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaBeli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa. Ali nažalost, obe vrste povrća mogu da utiču na veoma loš zadah. Sklonite dosadan miris luka i belog luka ovim sredstvima.
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiEvo ovako se pravi šunka u ŠpanijiŠpanska šunka zvana Hamon (Jamon) za Španiju je nacionalni delikates , ali i za mnoge druge države. Sprema se od posebnih rasa svinje i u zavisnosti od rase i načina ishrane, deli se na dve vrste - Iberiko i Serano. U skoro svim dobrim restoranima se n
Najpopularnije vrste testenina (paste)Najpopularnije vrste testenina (paste)Verovatno svako zna da da se pod nazivom pasta podrazumevaju različite vrste testenina, čija je upotreba široko rasprostranjena po Italiji. Međutim, iznenadićete se raznovrsnošću ovih makarona.
Burata - italijanski sir koji se bukvalno topi u ustimaBurata - italijanski sir koji se bukvalno topi u ustimaBurata je sveži italijanski sir koji dolazi iz južne Italije. Burata se bukvalno topi u ustima. Prava magija se događa kada se burata iseče, jer na taj način njegova unutrašnjost počinje da se razliva.