Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Evo ovako se pravi šunka u ŠpanijiZanimljivoEvo ovako se pravi šunka u Španiji
28. mart
Милица Павловић
Najpopularnije vrste testenina (paste)ZanimljivoNajpopularnije vrste testenina (paste)
17. mart
Милица Павловић
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokalaSvaka domaćica se često susreće sa problemom formiranja kamenca u bokalu ili čajniku. Bez obzira na to kakav je čajnik - električni ili običan, neophodno je da ga ne ostavljate sa kamencem, već ga na vreme očistite.
Da li je bezopasna buđ na hlebu?Da li je bezopasna buđ na hlebu?Većina ljudi zna da se penicilin pravi od buđi. Kada se na površini hrane stvori plesen, uvek će se naći neko ko će reći: Slobodno jedi. U čemu je problem? To je penicilin.
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Toni Aleksov
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj. Istina je, da je razlika ogromna, a jedina sličnost između ova dva penušava vina su mali mehurići u njima
Trikovi, koje kriju supermarketiTrikovi, koje kriju supermarketiSupermarket je mesto gde možemo da nađemo sve što nam treba. Omiljen je domaćicama, prosto te mami da kupiš nešto svesno. Postoje neki trikovi koji uopšte nisu slučajni. Evo nekih od njih.
Etiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateEtiketa za stolom: 5 stvari koje možda ne znateGreške u ponašanju za stolom mogu da budu smešne, baš onda kada želimo da se dobro predstavimo. Kao što kod pripreme hrane postoje pravila, tako i etikete za stolom treba poštovati.
7 činjenica o jajima koje možda niste znali7 činjenica o jajima koje možda niste znaliMislite da znate sve o jajima, osim mnogo varijanti za njihovu pripremu? Ispostavilo se da ono što se krije u ljušturi ima više tajni nego što smo mislili. Evo bar 7 zanimljivih činjenica o jajima koje će vas iznenaditi.
10 namirnica koje možete da čuvate 100 godina!10 namirnica koje možete da čuvate 100 godina!Evo nekih namirnica koje mogu izdržati jedan vek? Da, tako je. Sto godina! Evo 10 namirnica čiji je rok trajanja zauvek. Gov
Greška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoGreška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoSvi volimo da pravimo pite, pogače, kolače i mnogo drugih sličnih stvari. Svi znamo da se soda bikarbona obično gasi sirćetom, ali u ovom članku ćete saznati zašto to ne treba raditi.
Simtomi kod trovanja pokvarenim jajimaSimtomi kod trovanja pokvarenim jajimaJaja su hrana koja se mnogo brzo kvari, posebno kada su izložena visokoj temperaturi. Trovanje pokvarenim jajima praćeno je brojnim simptomima.
Telo iz snova u 6 korakaTelo iz snova u 6 korakaImamo dobru vest za one od vas koji razmišljaju da porade na sebi - poznati dijetolog je podelio tajnu savršenog tela i kako je moguće da to postignemo u 6 koraka. Evo ih: