bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo
Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto avokado nazivaju krvavim?Zašto avokado nazivaju krvavim?
29. okt.
U gradu Uruapanu, u srcu Meksika, avokado je poznat pod nazivima Zeleno zlato Meksika i kao Krvavo voće. Zašto avokado nazivaju krvavim?
Istorija čokolade koju su napisali AsteciIstorija čokolade koju su napisali Asteci
25. okt.
Drvo kakaa koje raste u divljini bilo je poznato Majama i Astecima, koji su ga koristili kao sredstvo plaćanja. U prevodu njegovo ime znači Jelo bogova, zbog energije koju daje svojim poštovaocima.
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
Da li ste čuli za kafu sa maslacem? Ova nova vrsta sa malo neobičnim nazivom je zapravo veoma elementarna kombinacija kafe sa prirodnom masnoćom.
Sorte grožđa za vinoSorte grožđa za vino
11. okt.
1
U vinu je istina - tako kaže poznata fraza koja se pripisuje Rimljanima. Zadržaćemo se ukratko na nekim od najpoznatijih sorti grožđa za crno i belo vino.
Sazrevanje vina i kako vino stariSazrevanje vina i kako vino stari
10. okt.
Vino je jedan od onih proizvoda, koji vremenom dobijaju sve bolje kvalitete. Koji je razlog što čuvanje vina njegovo sazrevanje vremenom čini ukus boljim?
Koliko kalorija ima avokado?Koliko kalorija ima avokado?
01. okt.
Avokado je ukusno i korisno voće, pa ga možete jesti za doručak, ručak ili večeru. Konzumiranje avokada treba da bude umereno, jer sadrži dosta kalorija i masti, makar i nezasićene.
Prava istorija picePrava istorija pice
28. sep.
Više od 93 odsto ljudi na svetu jelo je picu i to je pravi rekord za masovnu konzumaciju bilo koje hrane. Kakva je istorija ove svetski poznate i popularne jednostavne hrane?
Armanjak - simbol luksuza i dobrog ukusaArmanjak - simbol luksuza i dobrog ukusa
06. sep.
U kulinarstvu Armanjak može da se koristi za pravljenje najrazličitijih jela, za aromatizovanje keksa i kolača, za začinjavanje salata.
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaSezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicima
06. sep.
Ne postoje jasno formulisana pravila i koja hrana ide uz jake alkoholne napitke, s obzirom na to da kada ih poslužite, oni su dovoljni sami po sebi i čak nije potrebno nešto što biste stavili na sto
Kojim najčešće korišćenim proizvodima se ne sme predozirati?Kojim najčešće korišćenim proizvodima se ne sme predozirati?
05. sep.
Hleb, jaja, banane su proizvodi, koje konzumiramo svakog dana. Sa kojim često korišćenim proizvodima ne treba preterivati?