bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo
Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažePrimena domaćeg spreja od belog luka je dosta široka, jer on pomaže kod brojnih problema. Kako da napravimo sprej od belog luka?
Lukave primene ljuske jajaLukave primene ljuske jajaLjuske jajeta obično izbacujemo, a da pritom ne razmislimo da lo mogu da se iskoriste. Izuzetno bogate kalcijumom, ljuske od jaja mogu da se iskoriste za razne stvari.
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaTradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaFrancuska kuhinja je neprevaziđena. Pogledajte koji su proizvodi, koji su ponos lokalnog stanovništva u Francuskoj.
Štetna iznenađenja u tanjiru tvog detetaŠtetna iznenađenja u tanjiru tvog detetaRoditelji su navikli da s vremena na vreme da očekuju neka iznenađenja prilikom odgoja deteta. Ova iznenađenja međutim ne treba da uključuju hranu koju stavljate u tanjir svog deteta.
Istine i izmišljotine o gaziranoj vodiIstine i izmišljotine o gaziranoj vodiMnogi ljudi su skloni u većini slučajeva da zamene čašu mineralne vode gaziranom kada ste žedni. Međutim, da li je ovo zdravo? Evo nekoliko istina i izmišljotina o gaziranoj vodi:
Kulinarsko putovanje u Španiji: Vrste tapasaKulinarsko putovanje u Španiji: Vrste tapasaTapasi su raznorazne salate, kobasice, riblji i morski delikatesi i šta još sve ne, ali uvek u malim porcijama. 16. juna proslavljamo Svetski dan tapasa, tako da hajde da malo više porazgovaramo o ovim ukusnim predjelima, koja su jedno od čuda Španije.
Svinjetina u Italiji - šta je to čini mesom vrhunskog kvalitetaSvinjetina u Italiji - šta je to čini mesom vrhunskog kvalitetaCelom svetu poznati proizvodi od svinjskog mesa iz Italije pokazuju, da tamo znaju da razlikuju finese u pripremi. Koji su to proizvodi, napravljeni od najboljeg svinjskog mesa u Italiji.
Jednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvimaJednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvimaSvakoj domaćici danas mnogo olakšavaju svi uređaji koji imapomažu da mngo brže i lakše obavljaju svoje obaveze. Jedan od naših vernih pomoćnika je mikrotalasna rerna koju koristimo po nekoliko puta na dan. U procesu takvog stalnog rada svaki uređaj se mal
Istorija marcipanaIstorija marcipanaKoreni proizvodnje marcipana mogu se pratiti vekovima unazad. U svom klasičnom obliku, ovaj desert sastoji se od šećera ili meda i mlevenih badema. 12. januar je proglašen danom marcipana.
Šećer DemeraraŠećer DemeraraPoslednjih godina sve više čujemo o nečemu što se zove Demerara šećer, za koji neki pogrešno pretpostavljaju da je samo smeđi šećer. Šta je demerara i za šta je korisna?