Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri

Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri

Jana G.Jana G.
Početnik
165
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri?

Vino Pino Gri ima karakterističnu jaku aromu voća, laganu nijansu meda i veoma zasitan ukus. Pino Gri je jedno od takozvanih plemenitih vina, koja se smatraju jednom od najaristokratskijih napitaka. Pino Gri se servira ohlađeno na temperaturi 8-10 stepeni.

Pino Gri se veoma dobro slaže s različitim vrstama ribe, plodovima mora i ptičijim mesom. Ovo vino takođe može da se posluži i uz sve vrste jela od pečuraka, a najbolje se kombinuje sa onima koja imaju gusti sos.

Pino Gri je priznat kao vino snažne arome i ukusa, koje je u isto vreme veoma delikatno i prefinjeno. Ovo vino ima složen aromatični buket koji se dobro kombinuje sa različitim vrstama mesa divljih ptica.

Vino Pino Gri je savršeno sa kombinaciju sa dimljenom ribom, najviše sa ribom iglicom, s obzirom na to da ističe njegovu aromu i ukus. Različite vrste riblje čorbe su takođe odgovarajuće za kombinaciju sa Pino Gri vinom.

Predjela od različitih vrsta ribe, posebno lososa, veoma dobro se slažu sa vino Pino Gri. Visoka kiselost ovog aromatičnog vina i jaki voćni tonovi u njegovoj aromi predivno se kombinuju sa svim vrstama ribe, kako masnom, tako i suvom. Kombinacija vina Pino Gri i ribe je prefinjena i elegantna, sa jakom dozom svežine.

Hrana za Pino Gri

Pino Gri se veoma dobro kombinuje sa različitim vrstama ptica - ono je isto dobro u kombinaciji sa piletinom, ćuretinom i pačijm mesom. Nezavisno od toga da li je ptičije meso pečeno, prženo ili dinstano, ono se savršeno slaže sa vinom Pino Gri.

Različite vrste divljih ptica su veoma pogodne za kombinaciju sa vinom Pino Gri, posebno kada su pečene i poslužene sa aromatičnim sosom na osnovu pavlake. Krhko teleće meso sa gustim sosom takođe se veoma dobro kombinuje sa vinom Pino Gri.

Predjela i jela sa različitim vrstama plodova mora postaju još aromatičnija i ukusnija ako se posluže sa vinom Pino Gri. Salate sa škampima ili mesom od rakova su prava gozba, kada se kombinuju sa vinom Pino Gri.

Pržene i dinstane pečurke, a takođe i rižoto sa pečurkama ili pečurke na maslacu su odgovarajući za kombinaciju sa vinom Pino Gri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest