Štapići cimeta su veoma aromatični i u isto vreme traju mnogo duže od cimeta u prahu. Čvrsto zatvoren, daleko od svetlosti i vlage, cimet zadržava svojstva do šest meseci, dok se štapići cimeta mogu čuvati godinama. Ako izmrvite štapić, dobićete poznati cimet u prahu.
Štapići cimeta imaju široku primenu, osim toga korisni su i veoma prijatne arome.
Korišćeni kao zdrav, prirodni osveživač vazduha, štapići su alternativa sprejevima protiv mirisa koje koristimo u našim domovima.
Koristite cimet da osvežite mirisom svoj dom tako što ćete štapiće staviti u lonac vode i kuvati ih. Uživajte u sjajnom mirisu znajući da koristite prirodni lek, a ne hemikalije koje ćete vi i vaša porodica udisati.
Druga opcija za prirodnu aromu štapića cimeta je dodavanje kore jabuke i kore pomorandže. Stavite ih u vrelu vodu i uživajte. Naravno, ovi mirisi nisu tako dugotrajni kao veštački, ali su barem zdravi.
Koristite ih da gostima poslužite rafiniranu kafu - štapić cimeta u posudi za šećer daje prijatnu i egzotičnu aromu šećera, pogodan je i za kristalni, i za beli i za smeđi šećer.
Pored toga što je kao kašičica za kafu, kao takvog možete koristiti štapić cimeta i u kapućinu i toplim napitcima, alkoholnim i bezalkoholnim koktelima, može se koristiti iu konditorskim proizvodima. Takođe se koristi za pravljenje čaja.
Štapići cimeta se koriste za pripremu raznih peciva i kremova, kao i za ukras za torte i rolnice.
Aranžirajte praznični sto sa štapićima cimeta, mogu se koristiti u buketima, samo treba biti maštovit.
Osim što je mirisni začin, cimet se bori protiv visokog šećera u krvi, a naše telo reaguje na njegov efekat zagrevanja i ubrzava metaboličke procese. Cimet deluje protivupalno i deluje podmlađujuće na kožu.
Komentari