bonapeti.rs»Članci»Dijete»Brza dijeta sa medom, jabukama i kiselim mlekom

Brza dijeta sa medom, jabukama i kiselim mlekom

Med i jabuke

Postoji brz i jednostavan način da izgubite pet kilograma viška i to za samo tri dana. To se postiže uz brzu dijetu sa medom, jabukama i kiselim mlekom.

Kasna jesen i dani pre početka zime su idealno vreme da probate ovaj dijetetski režim. Najmanji razlog za to je što tada ima jabuka u izobilju.

Ovu trodnevnu dijetu preporučujemo upravo zbog kratkog trajanja i vidljivih rezultata odmah nakon primene. Jabuke sadrže minimalnu količinu kalorija.

Kalijum i jabučna kiselina koje se nalaze u jabukama brzo tope masnoću, ubrzavaju metabolizam i regulišu varenje hrane. Uz to, one i održavaju nivo šećera u krvi.

Dan prvi

Doručkujte 200 g kiselog mleka, jednu kašiku meda i tri parčeta jabuke. Za užinu, a bilo bi dobro da to bude oko 10:00 sati, pojedite parče keksa i jednu jabuku.

Ručajte obilno, izbegavajući brzu hranu i masnu hranu. Dobra kombinacija je 140 grama ribe, jedna jabuka, pomorandža i celer. Neka vam popodnevna užina bude 90 grama sira i jedna jabuka. Za večeru uzmite dva sendviča od raženog hleba sa medom i jedna čaša kiselog mleka.

Kiselo mleko

Dan drugi

Doručkujte 30 grama ovsene kaše, 130 ml mleka, supenu kažiku suvog grožđa, jednu kašiku meda i jednu jabuku. Obavezna prepodnevna užina može biti identična kao doručak.

Za ručak napravite palačinku od mleka i jaja. Filujte je rendanom jabukom i medom. Popodnevna užina se sastoji od 80 grama nemasnog kiselog mleka sa pola izrendane jabuke. Za večeru uzmite 40 grama pirinča, pola banane i jednu jabuku.

Dan treći

Dobro doručkujte – 1 krišku integralnog hleba sa 3 kašike meda i dve jabuke. Za užinu uzmite 140 grama nemasnog kiselog mleka sa rendanom jabukom, sokom od pola limuna i dve kašike cimeta.

Za ručak uzmite 80 grama pilećih grudi, jednu jabuku i tri kašike meda za dezert. Popodnevnu užinu čine dve jabuke. Dijeta završava večerom – salata od dve šargarepe, jedne jabuke, kašike suvog grožđa i 50 grama nemasnog sira.

Važno je da znate, da u toku ta tri dana treba piti bar po litar vode dnevno. Uspeh je zagarantovan, a vi ćete se osećati znatno bolje posle tih 72 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest