Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Korisni saveti za domaćice početnice

Korisni saveti za domaćice početnice

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
7339
3 od 4 Fotografije
Kako da skuvamo žilavo meso?
Žilavo meso će postati mekše ako u vodu dodamo 2-3 kašike sirćeta. Meso od starijih životinja će omekšati, ako ga pre kuvanja potopimo na nekiloko sati u smesu od sirćeta i ulja. Svako meso će brže dobiti zlatnu boju i postaće hrskavije, ako ga prilikom pečenja pospemo sa malo šećera.

Kada pečemo celo parče mesa, treba da pokrijemo dno posude tankim parčicima slanine i preko njih se stavlja meso. Tako neće zagoreti odozdo. Kada kuvamo meso od ovna, najpre treba da posolimo meso, pospemo ga začinima i nakon toga namažemo senfom ili rasečenom glavicom luka.

Evo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti.

Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta. Meso starijih životinja će omekšati, ako ga pre kuvanja potopimo na nekoliko sati u smesu od sirćeta i ulja.

U galeriji gore možete videti i druge korisne savete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji