Prilog za ribu

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
153
Garniri za ribu

Prilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake.

Za prvri recept će vam biti potrebno oko 250 g konzervisanog graška, 50 g maslaca, ista količine slanine, 4 supene kašike pavlake, luk, šargarepa, biber, so, mirođija.

Ostavite grašak u odgovarajućoj posudi na vatri da vri oko dvadeset minuta. Nakon toga, izvadite ga iz šerpe rešetkastom kašikom i operite hladnom vodom. Vratite grašakp onovo u šerpu, dodajte šargarepu i luk, krupnije isečen.

Dodajte takođe i začine, bez mirođije. Ostavite povrće da lepo omekša na tihoj vatri oko sat i 10 minuta. Nakon toga skinite grašaksa vatre, ocedite povrće ali vodu u kojoj se kuvalo sačuvajte.

Pire od graška

Izgnječite na pire povrće, postepeno dodajte maslac, posle i pavlku i ako je potrebno mali deo vode. Napravite da bude dovoljno gust i po vašem ukusu, servirajte odozgo posuto sa malo mirođije, sitno iseckane.

Sledeći predlog je salata, koja je odgovarajuća za pečenu ribu na roštilju. Evo koji sastojci su potrebni za recept i kako da ga pripremite.

Salata sa majonezom i paradajzom.

Potrebni sastojci: ½ kg paradajza, luk, kiseli krastavci, 200 g majoneza, so, ulje i 1 veza peršuna.

Ćuftice od pirinča

Način pripreme: Isecite paradajz na kockice, luk i krastavčiće na tanke krugove, a peršun sitno. Stavite sve u jednu posudu i pažljivo promešajte, nakon toga stavite malo masnoće i so i sipajte majonez. Dobro promešajte sve sastojke. Salata je spremna za serviranje.

Poslednji predlog za prilog uz ribu su ćuftice od pirinča. Prirpemaju se relativno lako i brzo - skuvajte 2 šolje pirinča i pomešajte sa jajima. Dodajte u smesu i 140 g kačakvalja, prethodno izrendanog. Stavite luk, sitno iseckan u pirinač, kao i malo peršuna za aromu. Dobro promešajte smesu.

U drugoj posudi umutite još jedno jaje, stavite i biber i so. Pripremite pored posude sa jajaima tanjir sa prezlama. Oblikujte loptice, potopite u jaje, pa u prezle, pa ponovo u jaje i pržite u ugreljanom ulju. Ako volite nanu, zamenite peršun sa njom, ali nije mnogo sigurno da će ići uz ukus ribe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

2.5
50
40
31
21
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni