Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pametni naučni trikovi za lakše kuvanje

Pametni naučni trikovi za lakše kuvanje

Petyo LiubomirovPetyo Liubomirov
Džedaj
1101
1 od 4 Fotografije

Ohladite luk, pre nego ga nasečete


Seckanje luka izaziva hemijsku reakciju, koja tera oči da suze. Nažalost, upravo hemikalije i ulja, koja učestvuju u ovoj reakciji, čine luk toliko ukusnim. Da bi se usporilo njihovo isparivanje i, respektivno, Vaš neželjeni plač, ohladite luk u zamrzivaču 10 minuta.

Kuvanje je nauka, pečenje još više. Hemijske reakcije vremenom, uz pravilnu količinu topline ili hladnoće, mogu pretvoriti nešto toliko jednostavno kao što je brašno, voda i kvasac u hrskav, mirisan i izuzetno ukusan hleb, koji će angažovati sva Vaša čula.

Dok je iskustvo i dalje najbolji učitelj u kuvanju, postoji nekoliko trikova kojima možemo ubrzati ovaj proces. Malo različitiju tačku gledišta na kulinarsku umetnost nam može dati nauka.

Ukoliko se naučite da bolje razumete hemijske procese koji protiču pri kuvanju, sigurno ćete postati bolji u ovoj oblasti. Upravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše kuvanje. Pogledajte ih u galeriji iznad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni