Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo

Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jelo

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
2039
3 od 11 Fotografije

3. Čubar


Čubar, koji je od pamtiveka najkorišćeniji bugarski začin, može da se posipa preko svih vrsta mesa, da se stavi u nadev punjenih paprika ili sarmi i da se koristi za začinjavanje supa i čorbi;

Za svaku domaćicu je dobro da zna koji začini idu uz koje namirnice. Uprkos tome što svaki čovek ima individualni ukus, većina začina se koristi za određenu vrstu namirnica, a isto tako ima i začina koji ne idu zajedno u jedno isto jelo, zato što im se tuku arome ili prosto jedni druge obezliče.

Ne eksperimentišite dodajući piment u piletinu ili pak origano u svinjsko meso. Lovorov list je začin dosta jakog ukusa, koji ne treba da ostaje u jelu nakon što je skuvano. A zašto da ne dodate prstohvat bibera u vaš čokoladni keks?

Gore možete da pogledate galeriju najkorišćenijih začina u bugarskoj kuhinji i u šta da ih dodajete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji