bonapeti.rs»Članci»Kulinarske Vesti»Više od pola tegle Nutella krema čini šećer

Više od pola tegle Nutella krema čini šećer

Antonia R.Antonia R.
Džedaj
681
Nutela

Marka tečne čokolade Nutella je možda najpoznatija ne samo kod nas, već i u svetu. Iako je poznato da tečna čokolada nije najzdravija namirnica, sadržaj jedne tegle ovog popularnog brenda sigurno će vas šokirati.

Celih 56, 8% sadržaja Nutele je beli šećer, piše Daily Mirror, a na zvaničnom sajtu marke potvrđuju ove cifre. U sastva dalje ulaze mleko u prahu, lešnik, kakao u prahu, kao i osporavano palmino ulje.

O palminom ulju se naširoko raspravlja u poslednje vreme, jer ga medicinska istraživanja identifikuju kao glavni uzrok raka.

Ali pošto ne postoje jasni dokazi o ovim navodima, mnogi proizvođači nastavljaju da ga dodaju u svoje proizvode.

Recept za našu tečnu čokoladu čini marku Nutella onim što jeste, iako se promeni, izgubiće specifičan ukus koji je privukao hiljade ljudi, komentarišu iz kompanije.

Tečna čokolada

Međutim, visok sadržaj šećera ozbiljno zabrinjava lekare. Oni tvrde da ta količina može da nanese ozbiljnu štetu vašem zdravlju.

Unos velikih količina šećera, osim što povećava rizik od dijabetesa, oštećuje bubrege i dovodi do gojaznosti, a gojaznost, zauzvrat, izaziva različite kardiovaskularnie bolesti.

Prvi znak da preterujete sa šećernim proizvodima je nedostatak fizičke aktivnosti. To se dešava zbog lučenja insulina.

Što je mlađa osoba, brže će se nivoi šećera vratiti u normalu, ali kod starijih ljudi visok nivo šećera može se zadržati do šest sati nakon njegovog unosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest