Bonapeti.rs»Članci»Kulinarske Vesti»Tajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - u

Tajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - u

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
317823
1 od 7 Fotografije

Drugi korak


Po ovom receptu, drugi korak podrazumeva proveru svih nedostataka i ako se takvi nađu, takvi komadi mesa se odmah uklanjaju.

Pržena piletina u KFC-u je jedan od razloga da ovaj lanac brze hrane ima milione obožavalaca širom sveta, iako njihova hrana spada u brzu hranu i iako se ne smatra zdravom i korisnom.

Međutim, koliko god komentari bili negativini, činjenica je da bi mali broj ljudi odoleo hrskavim i sočnim pilećim batacima, koje mami mirisom dobro izabranih začina.

Sledi pitanje kako se sprema ovaj neverovatan specijalitet, koji bukvalno vodi do zavisnosti? Odgovor na ovo pitanje je lično dao direktor KFC-a - Bob Das. Na jednom posebnom događaju kompanije, koji se održavao u čast glumice Rejbel Drač, on je otkrio recept kako se sprema piletina u ovom lancu brze hrane i detaljno objasnio šta to rade njegovi zaposleni.

Das je otrkio da se popularno pile u KFC-u, u pre svega stavlja u smesu za pohovanje. Pored brašna, soli, mleka i jaja u prahu, ta smesa sadrži i neke specijalne začine, koji se čuvaju u tajnosti.

Da bi se dobila idealna smesa za pohovanje, ona treba da se promeša najmanje 20 puta. Ostale korake u spremanju ovog recepta možete videti u galeriji iznad.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji