Skoro je otrkivena jedna od najneprijatnijih i najbolje čuvanih tajni luksuznih restorana.
Svetski poznat britanski kuvar i televizijski voditelj, Gordon Ramzi, javno je priznao da se klijenti u luksuznim restoranima uopšte ne libe da konzumiraju kokain, dok uživaju u elegantnim specijalitetima i pićima.
Prema njegovim rečima, posetioci gurme restorana redovno koriste ovaj narkotik, da se čak i ne kriju od osoblja i ostalih pristunh u restoranu.
Ramzi je priznao da je bio slučaj kada su ga klijenti molili da pomeša kokain sa šećerom i da posipa malo kokaina po sufleu, gde je on odbio da to uradi.
Šef Gordon Ramzi je često nailazio na tragove kokaina u toaletima u velikoj broju njegovih restorana, čiji je ukupan broj širom sveta čak 31.
Zanimljivo je da tragove konzumacije narkotika on nije samo nalazio u svojim restoranima, kako je podelio u časopisu Gardijan.
Jedan od najfrapantijih slučajeva koji je slavni kuvar opisao jeste kada su njegovi klijenti uzeli tanjir sa stola i odneli u toalet, ne bi li konzumirali kokain, a nakon toga su zamolili konobara da im donese drugi tanjir.
Ramzi, na našim prostorima poznat kao voditelj u jednoj od najpopularnijoj emisiji kulinarskog fromata, šokiran koliko je konzumacija narkotika rasprostranjena u svim sferama društva, rešio je da celu emisiju posveti upravo samom kokainu.
Britanac se zauzeo za borbu protiv narkotika i smatra je ličnom, jer je 2003. godine jedan od njegovih najbližih saradnika, šef kuhinje Dejvid Dempsi, umro od zloupotrebe kokaina.
Zavisan od narkotika jeste i brat Gordona Ramzija, za kojeg se već izvesno vreme ništa ne zna. Poslednji put je bio viđeun u Portugaliji, a odatle mu se gubi svaki trag.
Komentari