Bonapeti.rs»Članci»Kulinarske Vesti
Kulinarske Vesti

Kulinarske Vesti

Kulinarske vesti iz Srbije i sveta. Vesti o kulinarima, kuvarima i ljudima, koji vole ukusnu hranu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Srećan Vam dan humusa!Srećan Vam dan humusa!
15. januar
13. maja slavimo Međunarodni dan humusa. Toga dana moramo da pojedemo bar malo ukusnog namaza ujutru, u podne i uveče.
Praznik kokica se obeležava danasPraznik kokica se obeležava danas
31. dec.
Jedno od omiljenih kulinarskih zadovoljstava većine osoba - kokice, danas slave svoj svetski praznik. Na Dan kokica pogledajte najvažnije stvari o ovoj ukusnoj grickalici - da li su kokice korisne ili štetne
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoPačja mast - kako i za šta da je koristimo
13. nov.
Pačija mast je korisnija od maslaca. Hemijski sastav pačije masti je sličan onom od maslinovog ulja. Pačija mast se preporučuje u dijetalnoj ishrani.
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?
31. avgust
Zeleno lisnato povrće uvek treba dobro oprati pre konzumiranja. Pogledajte kako.
O smeđem šećeruO smeđem šećeru
19. mart
Među najpoznatijim vrstama smeđeg šećera je Demerara, koja je idealna za zaslađivanje kafe i čaja. Šećer muskovado nije dobar za zaslađivanje, jer sadrži dosta melase.
Čaj od brusnice - za šta je koristan?Čaj od brusnice - za šta je koristan?
12. feb.
Kisela bobica koja raste u šumama i oko močvarnih mesta naziva se brusnica. Za šta je koristan čaj od brusnice?
Ovu je 5 znakova da Keto dijeta nije za vas!Ovu je 5 znakova da Keto dijeta nije za vas!
31. okt.
Poslednjih godina sve veća popularnost ima ketozna dijeta, poznata još i kao keto dijeta. Kao i svaki drugi režim ishrane, i ona nije za svakoga. Evo nekoliko razloga, zbog kojih ne treba da je primenjujete.
Med u Evropi je masovno falsifikatMed u Evropi je masovno falsifikat
19. feb.
Med je treći proizvod koji se najviše falsifikuje u Evropi. Glavni razlog tome jeste činjenica da postoji problem u vezi sa kriterijumima oko njegovog sadržaja.
Spasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarimaSpasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarima
02. januar
Spasovdan je pokretan praznik koji se slavi 40 dana nakon Uskrsa i slavi trenutak kada se Isus uzneo na nebo. Spasovdan slave svi pekari i poslastičari.
Avokado umesto penjurlije i smuti umesto boze su u novom jelovniku u vrtićimaAvokado umesto penjurlije i smuti umesto boze su u novom jelovniku u vrtićima
24. sep.
Avokado umesto penjurlije za doručak i zdrav smuti umesto soka i boze očekuje mališane u vrtićima. Od ove jeseni će se znatno promeniti jeovnik, a nezdrave namirnice će se isključiti iz jelovnika.
Eto koji su popularni kokteli ovog letaEto koji su popularni kokteli ovog leta
27. jun
Leto je vrem ekoktela. Što su oni šareniji, to više daju raspoloženja. Koji su to kokteli, koji će biti aktuelni tokom vrućih meseci 2018. godine?
Tajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - uTajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - u
03. april
Direktor popularnog lanca pokazao je kako se priprema sočna piletina sa fantastičnom hrskavom zlatastom koricom.
Gordon Ramzi je otkrio neprijatnu tajnu luksuznih restoranaGordon Ramzi je otkrio neprijatnu tajnu luksuznih restorana
16. mart
Skoro je otrkivena jedna od najneprijatnijih i najbolje čuvanih tajni luksuznih restorana. Nju je otkrio sam Gordon Remzi.