Kulinarske Vesti

Kulinarske Vesti

Kulinarske vesti iz Srbije i sveta. Vesti o kulinarima, kuvarima i ljudima, koji vole ukusnu hranu.
O smeđem šećeruKulinarske VestiO smeđem šećeru
19. mart
Катарина Кнежевић
Ovu je 5 znakova da Keto dijeta nije za vas!Kulinarske VestiOvu je 5 znakova da Keto dijeta nije za vas!
31. okt.
Катарина Кнежевић
Med u Evropi je masovno falsifikatMed u Evropi je masovno falsifikatMed je treći proizvod koji se najviše falsifikuje u Evropi. Glavni razlog tome jeste činjenica da postoji problem u vezi sa kriterijumima oko njegovog sadržaja.
Spasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarimaSpasovdan - srećan praznik pekarima i poslastičarimaSpasovdan je pokretan praznik koji se slavi 40 dana nakon Uskrsa i slavi trenutak kada se Isus uzneo na nebo. Spasovdan slave svi pekari i poslastičari.
Avokado umesto penjurlije i smuti umesto boze su u novom jelovniku u vrtićimaAvokado umesto penjurlije i smuti umesto boze su u novom jelovniku u vrtićimaAvokado umesto penjurlije za doručak i zdrav smuti umesto soka i boze očekuje mališane u vrtićima. Od ove jeseni će se znatno promeniti jeovnik, a nezdrave namirnice će se isključiti iz jelovnika.
Eto koji su popularni kokteli ovog letaEto koji su popularni kokteli ovog letaLeto je vrem ekoktela. Što su oni šareniji, to više daju raspoloženja. Koji su to kokteli, koji će biti aktuelni tokom vrućih meseci 2018. godine?
Tajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - uTajna je otkrivena! Evo kako se sprema piletina u KFC - uDirektor popularnog lanca pokazao je kako se priprema sočna piletina sa fantastičnom hrskavom zlatastom koricom.
Gordon Ramzi je otkrio neprijatnu tajnu luksuznih restoranaGordon Ramzi je otkrio neprijatnu tajnu luksuznih restoranaSkoro je otrkivena jedna od najneprijatnijih i najbolje čuvanih tajni luksuznih restorana. Nju je otkrio sam Gordon Remzi.
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sirEvo kako ćemo, prema tvrdnji stručnjaka, prepoznati pravi sir.
Više od pola tegle Nutella krema čini šećerViše od pola tegle Nutella krema čini šećer
31. avgust
Jelena Andonov
Marka tečne čokolade Nutella je možda najpoznatija ne samo kod nas, već i u svetu. Iako je poznato da tečna čokolada nije najzdravija, sadržaj jedne tegle ovog popularnog brenda sigurno će vas šokirati.
Šta sve sadrži piletina?Šta sve sadrži piletina?Istraživanja na tržištu, napravljena u svim firmama pokazuju, da nema nijednog pileta bez hormona, rastvora soli ili vode. Najviše hormona ima u pilećim batacima, konkretno u levim, jer sa tamo daju injekcije.
Pažnja! Otrov Transglutaminaza u hrani nam slepljuje organePažnja! Otrov Transglutaminaza u hrani nam slepljuje organeKada ljudi konzumiraju hranu, u kojoj ima transglutaminaze, ona se gomila u organizmu. Na njenu aktivnost nemaju uticaj niti hemikalije, niti termička obrada.