Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Šest koraka i pet načina da napravite savršen sufle

Šest koraka i pet načina da napravite savršen sufle

2 od 5 Fotografije

2. Sufle u malom hlebu


Kalup od hleba možete napraviti tako što ćete izdubiti unutrašnjost hleba, a od spolja ga namazati rastopljenim maslacem;

Suprotno od popularnog mišljenja, priprema suflea je, ustvari, vrlo jednostavna. Najvažniji element svakog suflea je vruć vazduh - on tera sufle da se naduje. A ako vazduh uđe u smesu i ispečete je, onda će se sufle naduti.

Naravno, Vaše vazdušasto remek-delo će, na kraju, brzo splasnuti, ali svaki dobar sufle splasne. Ako ne splasne, ili ste stavili više brašna, ili je prepečen.

Ako, vadeći ga iz rerne, sufle odmah poslužite, Vaši gosti će imati dovoljno vremena da se dive njegovom čudesnom izgledu, pre nego što neizbežno splasne.

Sufle se pravo veoma brzo i vrlo je prijatna zanimacija. Možete dati mašti na volju i ispeći sufle na različite načine, koji će uneti posebno raspoloženje na Vašoj proslavi, ili da iskoristite smesu za sufle kao gornji sloj nadeva za pite. Varijanti slatkih i slanih mekanih iskušenja je mnogo, i uvek možete uneti raznovrsnost u Vašu svakodnevicu. Jednostavno ih iskoristite.

Međutim, za savršen sufle postoji nekoliko pravila, i ako ih ispoštujete, iznenadićete se koliko je lako i zabavno pripremiti ovo iskušenje.

1. Pre nego počnete sa mućenjem belanaca, rerna treba da bude vrela, a kalupi - spremni;

2. Osnovna smesa treba da bude gotova, pre nego umutite jaja;

3. Belanca treba umutiti u čvrst sneg, da bi upila što je više moguće vazduha. Kada se dodaje pena od belanaca, obe smese treba pažljivo i polako mešati;

4. Gotova umućena smesa se odmah stavlja u kalupe, i zatim u rernu, da se peče;

5. Nemojte otvarati rernu pre nego istekne vreme za pečenje suflea. Hladan vazduh koji će tada ući, će imati negativan uticaj na Vaš sufle;

6. Vrlo je važno da smesa bude tačno tražene gustine - ako je ređa - sufle se neće naduti, ako je previše tvrda - dobićete pravi krater u sredini.

A u gornjoj galeriji možete pogledati neke od naših primamljivih predloga za različite načine, na koje možete ispeći sufle, a da unesete raznovrsnost među standardne načine za pripremu. Iskoristite svoju maštu i sazdajte sopstveni stil pripreme suflea.

Lako je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji