bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Pogledajte koja hrana pomaže kod niskog krvnog pritiska

Pogledajte koja hrana pomaže kod niskog krvnog pritiska

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
2579
Bademi

Krvni pritisak može da bude regulisan dobrim namirnicama. Evo nekih od njih koje mogu da vam pomognu:

1. Suvo grožđe - grožđe je najefikasnije rešenje koje pomaže za normalni krvni pritisak. Svaki dan treba da se konzumira po nekoliko suvih grožđica. Druga varijanta je da se natopi 10-15 suvih grožđica u vodi tokom jedne noć. Nakon što se filtrira pije se po 1 čaša ujutru;

Suvo grožđe

2. Bosiljak i med - bosiljak je biljka koja pomaže da se povisi krvni pritisak do normalnog nivoa. Oko 15 listova bosiljka se opere pažljivo i nakon toga se provuče kroz sito. Dodaje se voda i jedna kašika meda. Dobro se promeša. Ova smesa treba da se uzima najmanje dva puta dnevno, da bi se održao krvni pritisak na normalnom nivou.

Bosiljak

3. Voda - preporučuje se često konzumiranje vode tokom dana. Preporučen unos na dan je 8-10 čaša.

4. Hrana bugata vlaknima - kontroliše krvni šećer i nivo holesterola. Posebno su korisne žitarice, grašak i šaragrepa. Vlakna predupređuju pad krvnog pritiska.

Grašak

5. Bademi i mleko - šaka badema može da se konzumira na prazan stomak svakog jutra. Alternativno, izgnječenih 5 ili 6 badema i pola šolje toplog nemasnog mleka takođe je dobra varijanta.

6. Crna kafa - kafa je dobar stimulans. Pomaže da se normalizuje krvni pritisak ako se konzumira u normalnoj količini. Tokom dana 2 ili do 3 šolje crne kafe su dozvoljene. Ne preporučuje se za lečenje dijabetesa ili visokog holesterola. To može da dovede do pogoršanja simptoma bolesti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest