bonapeti.rs»Članci»Dijete»Kako da na pravilan način merimo telesnu težinu

Kako da na pravilan način merimo telesnu težinu

Nina NordNina Nord
Džedaj
10621
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinu

Ako ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju težine?

Ako težinu stalno merite - na primer, svakog dana, to je sasvim nepotrebno. To obično vodi do neprijatnih misli. Dovoljno je da se merite jednom nedeljno.

Merite se uvek, koristeći jednu te istu vagu, ako želite da vam rezultati budu tačni. Vaga koju imate kod kuće, čak i da nije u potpunosti ispravna, pokazaće vam da li ste se ugojili ili smršali.

Ako ste kupili previše jeftinu vagu, onda ne možete imati stoprocentnu garanciju da će vam pokazati tačan broj kilograma. Takođe, nikako se ne preporučuje da se merite nakon obilne večere.

Kako da na pravilan način merimo telesnu težinu

Uveče telo može da vam bude teše oko 4 kg više nego ujutru. Zato je najbolje da merite težinu ujutru, odmah nakon što se probudite.

Ako ste slojevito obučeni i imate obuću na sebi, nećete dobiti tačnu težinu. Obuća i odeća može težiti oko 4 kg, tako da je najbolje da se merite u donjem vešu.

Nemojte se meriti odmah nakon treninga, jer kod povećanog fizičkog napora, organizam može izgubiti do 1 l vode, što ne znači da ste izgubili i kilogram masti.

Nemojte stavljati vagu na tepih, jer tada neće meriti tačno. Imajte u vidu da za vreme menstruacije žene imaju veću težinu, jer tada njihov organizam zadržava više vode.

Ako mislite da je merenje težine stres, to će biti upravo tako. Ako ne možete prevazići strah od merenja težine, onda merite obim struka, kako biste utvrdili i pratili da li se vaša težina menja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest