bonapeti.rs»Članci»Dijete»Dijeta s breskvama: 8 kila manje za dve nedelje

Dijeta s breskvama: 8 kila manje za dve nedelje

Elena GeorgievaElena Georgieva
Početnik
2
Sok od breskve

Koristi od breskvi

Aromatične breskve pomažu za čuvanje mladosti i lepote kože jer sadrže mnogo vitamina A koji pomaže regeneraciju ćelija.

Breskve se sastoje od 90% vode. One su nisko kalorične - u 100 grama breskvi sadrži se samo 40 kalorija, a u čaši njihovog soka ima 60 kalorija. Njihov osvežavajući efekat je orhoman i one su nezamenjive na letnjim vrućinama. Može da se kaže da naš organizam koristi više kalorija za njihovo usvajanje nego koliko ih ima u samim breskvama.

Osim vodom breskve su bogate još i gvožđem, kalijumom i vitaminom A, PP, a takođe i važnim antioksidansima. Ako pojedemo jeddnu zrelu breskvu nabavićemo 285 mg kalijuma, koji je izuzetno neophodan za metabolizam, mišićne kontrakcije, učvršćivanje nervnog sistema.

Breskve su veoma korisne za ljude koji pate od anemije i različitih stomačnih oboljenja. Pomažu za izbacivanje suvišnih tečnosti iz organizma i smanjuju otoke. Nežno čiste organizam imaju dejstvo na urinarni trakt i laksativno dejstvo, poboljšavaju rad gastro intestalnog trakta. Zato s breskvama zaista može da se oslabi.

Breskve

Dijeta s breskvama donosi mršavljenje 7-8 kilograma za prve dve nedelje, zato je posebno pogodna za ljude sa većom težinom. Sledeće dve nedelje su neophodne za postepenu ishranu i potvrđivanje rezultata.

Nakon intenzivne uoptrebe breskvi koža postaje mekana, glatka, somotska. Poboljšava se cirkulacija krvi, prijem kiseonika u ćelijama, oporavljaju se ćelije.

Pravila dijete s breskvama

Dijeta sa breskvama

Može da se jede neograničena količina breskvi i da se ostane samo na njima, ali dan ili dva kao rasterećenje. Ako se drži duža dijeta, ne sme meni da bude sastavljen samo od njih. U slatkom voću nema belančevina koje su životno neophodne za naš organizam. Zato u meniju treba da budu prisutna jaja, sir, kačkavalj, sitan sir, ali da su manje slani. Naravno, isključeni su svakakvi sosovi i šećer, maksimalno se ograničava upotreba soli. Osim toga nezavisno od toga što su breskve sočne treba da se ispiju bar po dva litra vode dnevno.

Meni

Dijeta s breskvama može da traje minimum 4 i maksimum mesec dana. U četvorodnevnoj dijeti meni je jednostavan i ima 2 varijante koje se menjanju.

Tokom prvog dana se pojedu 2-4 breskve za doručak i večeru, a za ručak 200 g sitnog sira i čaša soka od breskve.

Tokom drugog dana belančevine se jedu za doručak - 2 kuvana jaja i pije se sok od breskve. Za ručak se pojedu 4 breskve, 50 g sira i malo parče ražanog hleba. Za večeru 2-4 breskve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest