Koje jelo je najlakše i najbrže za pripremu? Na ovo pitanje svako će odgovoriti da je to naravno kajgana. Ovu ukusnu hranu može svako da pripremi. Nisu potrebne nikakve kulinarske sposobnosti da se promeša nekoliko jaja.
To nije samo jednostavna, ukusna i brza hrana za pripremu koja nije mnogo skupa. Zato što obuka u kulinarstvu počinje sa ovim lakim i nepretencioznim receptom.
Majstori među kuvarima međutim osporavju široko rasprostranjeno mišljenje da je kajgana jednostavna za pripremu. Ta tvrdnja nije sasviim tačna zato što majstorstvo prilikom pravljenja kajgane daje rezulate koji su mnogo različiti, ako se ne znaju finoće ovog jela.
Trikovi za ukusnu kajganu prema majstorima u kuhinji
Poznati kuvar Gordon Remzi, koji ima lance restorana u celom svetu, a takođe je poznat sa svojom kulinarskom emisijom koja se gleda od milona ljudi, podiže zavesu tajne u svojoj kuhinji, njegove gozbe prave cenjeni ljudi sa raznim ukusima i koji su navikli na različitu kuhinju.
Drugi savet majstora je da se jaja ne mešaju pre nego što se stave u tiganj. To uništava njihov ukus.
Pravilna priprema kajgane, po savetu Gordona Remzija
Recept treba da se izvrši na sledeći način: razbijemo jaja u tiganj i onda dodajemo maslac. Posle stavljamo na vatru. Čim počnu da se prže počinjemo da mešamo, ne prestajemo.Nepotredno pre nego što skinemo tiganj sa vatre dodajemo so i alevu papriku po ukusu.
Rezultat je mekana i ukusna kajgana sa kojom ćete prijatno iznenaditi bližnje i goste.
Komentari