bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Pijte vodu po određenoj šemi i budite zdravi

Pijte vodu po određenoj šemi i budite zdravi

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2312
Hidratacija

Voda je jedan od obaveznih elemenata, koji održavaju život, ali i zdravlje. Svi problemi u telu su posledica toga što se voda pije u neodgovarajuće vreme.

Da bi jedan organizam bio zdrav, on treba da uzima dovoljno tečnosti. U poslednje vreme se misli da je neophodno da se pije što više vode. Istina je sasvim drugačija.

Dnevna doza ne treba da prelazi preko 2 l dnevno - to tvrde lekari. Sve preko toga je dodatno opretećivanje bubrega, a to nikako nije dobro.

To da li je voda korisna za telo, direktno zavisi od toga kada se pije. Prema mišljenju kardiologa, postoji nekoliko glavnih pravila koja se trebaju potovati. Eto i koja su to:

Pijenje vode

- Odmah nakon što se probudite, treba da popijete 2 čaše vode. To budi unutrašnje organe i oni tako počinju ponovo da rade. U isto vreme, voda rano ujutru podstiče proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. To znači da ćete imati više energije tokom celog dana.

- 30 minuta pre svakog obroka treba da se popije po 1 čaša vode. To ubrzava razmenu materija i poboljšava rad organa za varenje. Takođe, daje sitost i ne dozvoljava da se prejedate.

- Jedno od manje poznatih pravila jeste da se pije 1 čaša vode pre kupanja u kadi. To snižava krvni pritisak i daje vam dobar osećaj.

Vode

- Neposredno pre spavanja treba da popijete 1 čašu vode. To obezbeđuje jači san i tako se smanjuje opterećivanje srca. Ako svako veče pre spavanja popijete po čašu vode, smanjićete rizik od infarkta tokom sna za čitavih 95% - a to svakako vredi. U isto vreme, ova navika sprečava trnjenje nogu tokom noći.

- Ako se nučite da pijete vodu pravilno, ubrzaćete metabolizam. Ona jača imuni sistem, čisti creva i eliminiše toksine. Voda pomaže kod migrene i vodi do mršavljenja i čistije kože. Nije teško, smao pratite pravila i nemojte da se nalivate velikim količinama vode po ceo dan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest