Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Brza hrana vodi do depresije! Pogledajte šta bi trebalo da jedete

Brza hrana vodi do depresije! Pogledajte šta bi trebalo da jedete

Maria SimovaMaria Simova
Autor
218227
Orašasti plodovi i semenke

Depresija je bolest 21. veka. Ima mnogo razloga za to: konflikti u porodici, na radnom mestu, gubitak bliske osobe, itd. Naučnici su stigli do zaključka da sama ishrana može biti uzrok depresije.

Australijski lekari su ispitivali grupu dobrovoljaca koji su bili pogođeni depresivnim stanjima. Ispitanici su bili podeljeni u dve grupe. Ishrana prve grupe je podrazumevala brzu hranu, tačnije - masno meso, hamburgere i druge ukusne, ali ipak štetne namirnice.

Druga grupa je bila na mediteranskoj dijeti, uključujući dosta voća i povrća. Za vreme eksperimenta su naučnici zaključili da se kod pacijenata druge grupe, koji su se pravilno hranili - nivo depresije se smanjio za 30%.

Ovom problematikom su se bavili i naučnici u Španiji. Oni su pratili stanje kod 10 000 osoba tokom 7 godina. Oni su takođe dokazali da pravilna ishrana smanjuje nivo depresije do 40-50%.

Konzumacija brzhe hrane se stalno povećava za 60-80%. Dodatno, rizik za pojavu depresije povećava i konzumacija jake kafe, koka-kole i alkohola.

Šta treba da bude deo vaše ishrane, kako biste izbegli stres i da sprečite pojavu depresije?

Jedite više ribe, one koja je manje masna, pileće meso, morske plodove, orašaste plodove, voće, povrće, začine i maslinovo ulje. Veoma brzo ćete primetiti da za dobre rezultate nije potrebno mnogo vremena, a raspoloženje će vam se znatno poboljšati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji