bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Ljuske od jaja, neprocenjivi lek za štitnu žlezdu!

Ljuske od jaja, neprocenjivi lek za štitnu žlezdu!

Ljuske od jaja, neprocenjivi lek za štitnu žlezdu!

Kalcijum je element metalnog karaktera i najaktivniji je mikroelement u čovekovom telu, a to sa svoje strane ima potrebe za stalnim balansom kalcijuma u kostima i kalcijuma u krvi. Poremećaj balansa vodi do bolesti.

Ljuske od jaja su najbolji prirodan izvod ovog minerala. One sadrže 90 posto kalcijuma, a telo lako upija kalcijum iz ljuski od jajeta

Kod visokih doza ne leče samo simptome nedostatka kalcijuma, nego zaustavljaju razvoj osteoporoze, pomažu lečenju visokog holesterola i visokog krvnog pritiska, stimuližu koštanu srž da prizvodi više krvnih ćelija.

Osim toga, u ljusci od jaja se nalaze gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden Zbog toga, mnogi eksperti preporučuju mrvljenu ljusku jajea kao prirodan i visokoefikasan dodatak kalcijuma. U zavisnosti od uzrasta, preporučena dnevna doza je do 3 g ljuski od jaja.

Recept za štitnu žlezdu:

Operite ljuske od 8 jaja, osušite, izmrvite i sipajte u sok od limuna. Ostavite smesu u frižideru na nekolik odana ili dok se ljuska ne rastvori u soku. Procedite tečnost i pomešajte sa 1 litar rakije i 1 kg meda. Ostavite tako da stoji sedam dana pre konzumiranja. Uzimajte po 1 kašičicu od 2-4 puta dnevno nakon obroka.

Ljuske od jaja, neprocenjivi lek za štitnu žlezdu!

Recept za gastritis i čir:

Jednu supenu kašiku mrvljenih ljuski pomešajte u posudi sa 1 supenom kašikom mlevnog muskatnog oraščića. Uzimajte od smese po 1 kašičicu 3 puta dnevno 20 dana.

Recept za jačanje organizma:

Ljuske od 4-5 jaja, pažljivo ooprane, izmrvite i stavite u 3 litre vode. Smesu čuvajte u frižidru 7 dana i koristite kao vodu za piće. Svakodnovno uzimajte po 2-3 šolje vode sa malo soka od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji