Hrana koju možete da jedete čak nakon isteka roka trajanja

1 od 8 Fotografije

1. Sveže mleko


Najbolje što možete da uradite pre nego što bacite tetrapak s mlekom u kantu za đubre, jeste da ga pomirišete i čak malo probate. Sigurno se nećete otrovati od nekoliko kapi, ali nem načina da ne osetite ako je mleko zaista pokvareno.

Da biste izbegli svaki vid brige, napravite neki desert, u kome će mleko doživeti termičku obradu - idealan predlog su palačinke ili pita s prokislim mlekom, čiji recept možete naći na sajtu. Kod zagrevanja tečnosti oslobodiće se svakakvih bakterija ako ih je u suštini i bilo;

Postoje firme koje veštački skraćuju rok trajanja proizvodima koje proizvode i hranljivim namirnicama, jer im je cilj da klijenti kupuju češće, kaže novo istraživanje.

Oni koji su opsednuti zdravljem i koji proveravaju da li su prodavci korektni u stanju su da bace određenu namirnicu samo zato što je prošao odštampan datum na pakovanju, iako čulima osećaju da je hrana još pogodna za konzumiranje.

Ako se i vi često nalazite pred dilemom da li da bacite u korpu određeni artikal sa isteklim rokom trajanja, ili da rizikujete i da ga pojedete, saveti iz galerije gore će vam definitivno pomoći. Budite pametni - svetska glad nije imaginaran pojam.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji