Pet vrsta orašastih plodova za zdravo srce

1 od 4 Fotografije

Orasi


Možda ste čuli da su orasi dobri za mozak, ali oni su isto toliko dobri i za srce. Nezasićene masti, koje se nalaze u njima - omega-3 masne kiseline mogu pomoći u sprečavanju razvoja aritmije.

Takođe, oni sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka. Takođe je poznato da orasi sadrže veće količine antioksidanata od drugih orašastih plodova.

Orašasti plodovi su odlična namirnica. Oni ne samo da su dobra i hrskava hrana među obrocima, već su poznati po tome da su puni vitamina i korisnih materija, dodaju mozgu energiju i zdravlje srcu.

Oni su bogat izvor proteina, vlakana i nekoliko antioksidanata i antiupalnih jedinjenja. Većina orašastih plodova sadržo vitamin E, B2, olat i osnovne minerale kao što je magnezijum, kalijum, fosfor, bakar i selen.

Iako postoje ljudi koji tvrde da orašasti plodovi imaju dosta kalorija, a to može dovesti do suvišnih kilograma, ali većina eksperata nije tog mišlenja. Prema utvrđenom mišljenju, orašasti plodovi imaju lipide, koji štite srce i zdravlje. Većina masti u njima su korisne mononezasićene i omega-3 masne kiseline, od kojih se može ugojiti.

Prema novim istraživanjima ljudi, koji redovno jedu orašaste plodove, imaju manju verovatnoću da imaju srčani udar ili da umru od srčanih oboljenja nego oni koji retko jedu. Pogledajte u galeriji iznad pet vrsta orašastih plodova koje treba da jedete svakog dana za zdravo srce.

Kikiriki

Kikiriki sadrži moćni antiokisdant, tzv. resveratol, koji se nalazi u našoj koži i poznat je po svojoj zaštiti za srce. Oni su bogati proteinima, koji jačaju organizam i imunitet.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji