Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Spremanje baze
Stavite 500 g domaćeg sitno sira (vurde) u činiju, dodajte 1 sirovo jaje, 0.5 šolje soda bikarbone i 2/3 kašičice soli....
27. jun
Kako se pravi domaći hrskavi krompirTajna hrskavo prženih krompira
Treba da dobijete pravi balans krompira, skroba i vode. Po pravilu imate više skroba nego što je potrebno i manje vode....
11. nov.
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
13. feb.
Pravi domaći kačkavaljPritisnite da se ocedi i ostavite tako 2 sata, pa stavite u frižider....
09. mart
2
Pravi domaći medenjaciZa ove prave domaće medenjake razbijemo jaja u duboku posudu i mutimo ih zajedno sa šećerom pomoću miksera.
Dodajemo ulje, istopljeni med, cimet i sodu, ugašenu sa sirćetom u umućena jaja....
21. okt.
Pravi domaći maslacSvoj domaći maslac pravim kada se opuštam udobno sedeći na kauč ili dok gledam televizor.
U početku se formiraju male grudvice maslaca, kasnije i velike....
11. feb.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se pravi domaći sir?Evo kako da napravite najjednostavniji, najjeftiniji i najlakši domaći sir....
22. nov.
Pravi domaći mlečni sladoledGotov mlečni sladoled se sipa u kutiju i stavlja se u zamrzivač da se zamrzne.
Kroz jedan sat se izvadi i meša se da se dobije vazdušasta smesa.
Pravi domaći mlečni sladoled za vrele letnje dane!...
01. jun
Pravi domaći čokoladni sladoledUkrasite vaš domaći čokoladni sladoled voćem, parčićima ili kuglicama hrskavih čokoladnih bombona, keksom ili čime god želite.
Srećno i neka vam je slatko!...
18. nov.
Pravi domaći pileći bujonOn dobro utiče na sekrete i bubrege jer pomaže da se lakše izluče materije.
Operemo pile hladnom vodom. Najukusniji je kad se sprema sa domaćom ili kokoškom iz slobodnog uzgoja....
12. januar
Kako da prepoznate pravi sirKako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
15. feb.
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKada se smesa ohladi, procedite i gusti deo koji ostane u cediljki ili gazi vam je upravo ukusna domaća vurda....
16. april
Domaći sudžuci se prave majstorskiJedna od najukusnije meze za svaki povod su domaće spremljeni sudžuci....
17. feb.
Pravi domaći sladoled sa smokvamaSipajte pavlaku u posudu umutite na penu.
U drugoj posudi pomešajte kondenzovano mleko i sitan sir i mutite dok smesa ne postane potpuno glatka.
Sastavite dve smese - umućenu pavlaku i mleko sa sitnim sirom. Dodajte...
05. feb.
Kako se pravi domaći topljeni sir?Priprema domaćeg topljenog sira nije nemoguća misija. Priprema topljenog sira u kućnim uslovima ne oduzima mnogo vremena i veoma je laka....
05. april
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Domaći sirDodaje se sirište, prethodno razređeno s prokuvanom i ohlađenom vodom u odnosu 1:10.
Promeša se dobro i mleko treba da se ostavi 1 sat na ovoj temperaturi, da se usiri....
23. maj
1
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun