Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Spremanje baze Stavite 500 g domaćeg sitno sira (vurde) u činiju, dodajte 1 sirovo jaje, 0.5 šolje soda bikarbone i 2/3 kašičice soli....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Nakon dva dana vaše domaće pivo može da se pije....
Kako se pravi domaći hrskavi krompirKako se pravi domaći hrskavi krompir
11. nov.
Tajna hrskavo prženih krompira Treba da dobijete pravi balans krompira, skroba i vode. Po pravilu imate više skroba nego što je potrebno i manje vode....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Pravi domaći kačkavaljPravi domaći kačkavalj
09. mart
2
Pritisnite da se ocedi i ostavite tako 2 sata, pa stavite u frižider....
Pravi domaći medenjaciPravi domaći medenjaci
21. okt.
Za ove prave domaće medenjake razbijemo jaja u duboku posudu i mutimo ih zajedno sa šećerom pomoću miksera. Dodajemo ulje, istopljeni med, cimet i sodu, ugašenu sa sirćetom u umućena jaja....
Pravi domaći maslacPravi domaći maslac
11. feb.
Svoj domaći maslac pravim kada se opuštam udobno sedeći na kauč ili dok gledam televizor. U početku se formiraju male grudvice maslaca, kasnije i velike....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako se pravi domaći sir?Kako se pravi domaći sir?
22. nov.
Evo kako da napravite najjednostavniji, najjeftiniji i najlakši domaći sir....
Pravi domaći mlečni sladoledPravi domaći mlečni sladoled
01. jun
Gotov mlečni sladoled se sipa u kutiju i stavlja se u zamrzivač da se zamrzne. Kroz jedan sat se izvadi i meša se da se dobije vazdušasta smesa. Pravi domaći mlečni sladoled za vrele letnje dane!...
Pravi domaći čokoladni sladoledPravi domaći čokoladni sladoled
18. nov.
Ukrasite vaš domaći čokoladni sladoled voćem, parčićima ili kuglicama hrskavih čokoladnih bombona, keksom ili čime god želite. Srećno i neka vam je slatko!...
Pravi domaći pileći bujonPravi domaći pileći bujon
12. januar
On dobro utiče na sekrete i bubrege jer pomaže da se lakše izluče materije. Operemo pile hladnom vodom. Najukusniji je kad se sprema sa domaćom ili kokoškom iz slobodnog uzgoja....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Kako drugi tvrde, kada je sir pravi i stariji, on ne bi trebalo da se mrvi. Jedan zreo sir ima nenametljiv mlečno - kiseli ukus, ali ne i gorak....
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Kada se smesa ohladi, procedite i gusti deo koji ostane u cediljki ili gazi vam je upravo ukusna domaća vurda....
Domaći sudžuci se prave majstorskiDomaći sudžuci se prave majstorski
17. feb.
Jedna od najukusnije meze za svaki povod su domaće spremljeni sudžuci....
Pravi domaći sladoled sa smokvamaPravi domaći sladoled sa smokvama
05. feb.
Sipajte pavlaku u posudu umutite na penu. U drugoj posudi pomešajte kondenzovano mleko i sitan sir i mutite dok smesa ne postane potpuno glatka. Sastavite dve smese - umućenu pavlaku i mleko sa sitnim sirom. Dodajte...
Kako se pravi domaći topljeni sir?Kako se pravi domaći topljeni sir?
05. april
Priprema domaćeg topljenog sira nije nemoguća misija. Priprema topljenog sira u kućnim uslovima ne oduzima mnogo vremena i veoma je laka....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Domaći sirDomaći sir
23. maj
1
Dodaje se sirište, prethodno razređeno s prokuvanom i ohlađenom vodom u odnosu 1:10. Promeša se dobro i mleko treba da se ostavi 1 sat na ovoj temperaturi, da se usiri....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....