Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi domaći topljeni sir?

Kako se pravi domaći topljeni sir?

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
329153
Kako se pravi domaći topljeni sir?

Priprema domaćeg topljenog sira nije nemoguća misija. Priprema topljenog sira u kućnim uslovima ne oduzima mnogo vremena i veoma je laka. I naravno, svi znamo da je hrana pripremljena kod kuće mnogo ukusnija od one iz prodavnice.

Mnogo ljudi voli da jede topljeni sir. Ako ste rešili da ga pripremite sami kod svoje kuće, nećete se pokajati i pripremaćete ga stalno.

Kako biste pripremili topljeni sir u kućnim uslovima trebaju vam sledeće namirnice: 2 jaja, 1 l svežeg mleka, 60 g maslaca, 1 kg vurde, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice šećera, kim, biber, muskatni oraščić, soda bikarbona (na vrh kašičice), osušeni začini po vašem izboru.

Evo i tačno kako se priprema topljeni sir:

U šerpu sipajte sveže mleko. U njega dodajte vurdu i promešajte. Nakon toga sve stavite na vatru. Smesa ne treba da kuva. Mešajte stalno, dok se ne izdvoji surutka. Smesu koju dobijete, procedite kroz gazu, uvežite je i okačite da se surutka potpuno ocedi.

Nakon što je smesa oceđena od surutke, u smesu dodajte i ostale namirnice. Promešajte i sipajte sve u šerpu. Stavite šerpu na vatru kako bi se istopila. Mešajte stalno i nemojte dozvoliti da smesa prokuva.

Gotovu smesu ostavite da se ohladi u odgovarajuću posudu, a nakon toga, topljeni sir čuvajte u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji