Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Međutim, postoji način da ublažite njegov ljuti ukus ako ne volite ljuto. Samo treba da dodate malo limuna i gotovi ste. 2....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju. Zašto pileća...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Stanje je još gore kada se namirnice prže sa testom oko njih, jer je ova namirnica u stanju da primi čak i više maslaca ili masnoće za kuvanje....
Zbog čega se testo kida?Zbog čega se testo kida?
12. feb.
Previše brašna Ako dodate malo više brašna nego što je potrebno, testo će postati mrvičasto. Obavezno tačno izmerite brašno kako biste sprečili da se testo osuši; 2....
Zbog čega testo ne naraste?Zbog čega testo ne naraste?
06. maj
Zbog čega testo ne naraste?...
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?
30. april
Postoji na desetine jela koja se pripremaju sa ovim mesnim proizvodom. Mleveno meso koristimo za supe, glavna jela, roštiljanje, kao i za pravljenje sirovo-dimljenih, kuvanih i sušenih kobasica....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Gotovo sve osobe mogu jesti pečeno voće kao hranu, mada, naravno i ovde, postoje neka ograničenja....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Što je veći nedostatak magnezijuma, pojedinac postaje osetljiviji, nervozniji i anksiozniji. Previše snažno reaguje na spoljašnje događaje, a to je povezano sa još većom potrebom za magnezijumom....
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Na primer, postoji tarator sa zelenom salatom ili tarator sa rotkvicama. U svakom slučaju, krajnji rezultat je veoma ukusan, hladi i zasiti vas na letnjim vrućinama....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga....
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?
29. maj
Kao svakodnevno povrće, paprika je postala toliko nepromenljiv deo našeg svakodnevnog jelovnika da retko razmišljamo o tome kada je i odakle stigla u naše krajeve....
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Ekstremno dinamičan i ubrzan svakodnevni život dovodi do stalnog umora i stresa. Svakodnevni nedostatak energije, depresija i kontrakcija mišića su manifestacije ovih stanja, ali je češće uzrok nedostatak magnezijuma...
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško prestati da postoji....
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životEvo zbog čega ljute paprike produžavaju život
24. nov.
Da li volite ljute paprike? Ako je odgovor da, onda imate sve šanse da postanete stogodišnjak, jer ljute papričice produžavaju život. Ovu tvrdnju iznose američki naučnici, prema kojima među dugovečnim osobama dominiraju ljubitelji...
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?
27. okt.
A pečene semenke bundeve, zbog svog dobrog ukusa, postale su delikates....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. One dodaju svež i prijatan ukus mnogim omiljenim jelima i salatama. Najviše se konzumiraju tokom proleća i leta, ali mogu da se...
Zašto testo postaje žilavo?Zašto testo postaje žilavo?
23. april
Takva testa postaju veoma mekana i nežna....
Šta sadrži ribizla i zbog čega je korisnaŠta sadrži ribizla i zbog čega je korisna
25. jun
Priroda nudi svoje najveće blago u malom pakovanju. Ova maksima se u punoj snazi odnosi na ribizlu, voće poznato i kao crno francusko grođže. Ova evropska biljka poznata je po jednoj iznenađujućoj činjenici, nije...
Zbog čega su nam potrebni cink i selen?Zbog čega su nam potrebni cink i selen?
28. okt.
Posle mnogo godina istraživanja i naučnih studija, naučnici su otkrili da nedostatak selena izaziva ozbiljan nedostatak u imunološkom sistemu tela – ćelije postaju bespomoćne pred virusima koji ih napadaju....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Skuša je jedna od najukusnijih riba, koja je izuzetno korisna i u pogledu ukusa i sadržaju hranljivih materija, ali je u svetu dosta zanemarena. Idealna je za dimljenje, usoljavanje, kao i za kombinovane obroke, glavna...
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Glavna sirovina za proizvodnju tahinija od susama su semenke susama. Dobija se iz grma koji dostiže visino do 2 metra, sa dlakavim lišćem koje emituje snažnu očaravajuću aromu. U zavisnosti od sorte, susam daje sitno...
Zbog čega se stavlja kvasac u testo?Zbog čega se stavlja kvasac u testo?
29. april
Kvasac, koji se stavlja u testo, je osnovni razlog da testo naraste. Ipak, prosto mešanje kvasca sa brašnom, kiselim ili svežim mlekom i drugim namirnicama neće dovesti do automatskog narastanja testa....
Kako se pravi tvrdo testo?Kako se pravi tvrdo testo?
04. feb.
Ako ste ipak preterali sa brašnom i testo je postalo tvrđe nego što treba, to nije razlog za preveliku brigu....
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?
13. avgust
Pošto je limun prilično kiseo i mnogi od nas ne mogu da ga jedu na taj način, dakle sirovog i samog, većina ljudi radije iscedi limun i njegov sok onda u kombinaciji sa vodom ili ceđenom pomorandžom postaje veoma prijatan...