Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kada se daje riba bebi?Kao što znamo, riba je jedan od glavnih proizvoda koji treba da jedemo bar jednom nedeljno. Sadrži proteine koje telo lako apsorbuje, esencijalne aminokiseline, vitamine, minerale i masne kiseline poput omega-3. Zbog svih...
31. avgust
Kada se pije čaj od mirođije?Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
22. dec.
Da li je mit ili istina da se može smršati kada ujutru pijete vodu sa limunom?Tokom poslednjih godina je voda sa limunom postala mnogo više od običnog napitka. Čak nas i razne filmske zvezde uveravaju da je istinita činjenica da voda sa limunom pomaže u mršavljenju.
Veliki broj žena je probalo...
06. mart
Borov med (Med od borovih iglica)Dobro je da držimo tegle na toplom na vatri. Sipamo u njih topao med od borovih iglica. Zatvoramo novim poklopcima i okrećemo tegle. Pokrivamo mekim prkrivačem i ostavljamo da se polako hlade....
01. jun
Med od maslačkaLatinski naziv za ovu biljku dolazi od reči taraksis - upala oka, jer su se upravo očne upale lečile maslačkom....
27. mart
Med od žalfijeOdvojte vreme, jer se to ne dešava brzo.
Malo pre nego što sklonite posudu sa ringle, sipajte sok od jednog limuna....
15. maj
Tinktura od propolisa - 12 bolesti koje može da izleči!Želite jeftin način za lečenje mnogih bolesti? Odgovor je jednostavan - propolis, sastojak iz plečlarstva. On se sastruže sa ivica košnice, posle se pretopi. Sastoji se od 16 klasa organskih sastojaka koji imaju blagotvoran...
24. avgust
Koliko mesa može da se daje bebama?Mnogo puta smo rekli da je hrana veoma važan deo razvoja beba i male dece. Danas ćemo pričati o tome kakvo meso i koliko se mesa može dati deci.
Početak ishrane mesom i uključivanje mesa u ishranu je jedan od najvažnijih...
16. dec.
Da li se deblja od pirinča?Pirinač je hrana nedovoljno cenjenih kvaliteta. Izuzetno je bogat složenim ugljenim hidratima, koji su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoji predrasuda da je skrob koji se nalazi u pirinču razlog za nakupljanje...
21. dec.
Med i luk - kako da se lečimo čudotvornom smesomKoji god priručnik alternativne medicine ili drugu literaturu za alternativno lečenje da otvorite, sigurno će postojati recept sa medom. Ovo nije iznenađujuće - proizvod ne samo da je koristan samo po sebi, već i poboljšava...
20. nov.
Kada se daje grašak bebama?Grašak je povrće bogato vitaminom A, vitaminom C, kalcijumom i gvožđem, kao i izvor proteina i ugljenih hidrata. Kandidat je da postane jedno od prvih povrća koje će vaša beba jesti nakon navršenih 6 meseci života. Preporučuje...
17. nov.
Čarobni med od maslačkaPrilikom sipanja može delovati retko za med, ali će se kasnije, kako se ohladi u teglama, zgusnuti!
Napunjene tegle zatvorimo i okrenemo naopako i ostavimo tako dok se ne ohlade da se vakumiraju. I gotovi smo!...
09. sep.
Domaći med od menteOd sastojaka vam je potreban samo svež pčelinji med i nekoliko svežih strukova mente. Menta može biti iz bašte, ali i šumska....
05. avgust
Med od borovih šišarkiKuvajte ih u vodi dok se tečnost ne reducira na polovinu.
Ostavite sve da odstoji 24 sata. Nakon toga dodajte šećer. Ponovo stavite da se kuva oko 10-15 minuta, nakon što provri....
13. mart
Med od magarećeg trnjaSledećeg dana se kuva na tihoj vatri, dok ne ostane pola tečnosti - 2 litra. Dodaje se šećer, ako je moguće braon i sirup se zgusne.
Treba da ostaje trag, kad se prevuče kašika. Na kraju se dodaje limuntus....
23. avgust
Med od borovih iglicaOnda se procedi, sipa se šećer i nastavlja se sa kuvanjem, dok se ne zgusne.
Dodaje se limunska kiselina, pre nego što se skine sa vatre.
Sipa se u odgovarajuće tegle i zatvara....
02. jun
Med od belog bagremaKad pripremate med od bagrema sa belim kristal šećerom, njegova boja je svetlija. Braon šećer daje tamnu ćilibarnu boju ovom lekovitom čudu.
Važno pravilo je da tečnost ispari, ali ne treba da provri....
07. jul
Jednostavan med od boraNakon što provru bacite vodu, sipajte dva litra čiste vode i nastavite kuvanje, dok od tečnosti ne ostane polovina.
Procedite, sipajte šećer i nastavite da kuvate dok se ne zgusne. Rasporedite u teglice....
30. maj
Med od divljeg cvećaU ostatak od kuvanja se sipa šećer i ponovo se polako zagreje sirup.
Šerpa bez poklopca se stavlja na ringlu. Kako bi se sačuvala korisna svojstva biljke, ringla se uključuje na najslabiju temperaturu....
04. dec.
Domaći med od bagremaDodajte određenu količinu šećera i nastavite da kuvate, dok ne vidite da će med da se zgusne. Pre nego što je gotov, dodajte i limunsku kiselinu.
Sipajte gotov med u suve tegle i zatvorite poklopcima....
12. jun
Med od cvetova maslačkaOd ove količine sam dobila jednu veliku teglu i četiri male.
Med od cvetova maslačka može se uzimati samostalno po kašičicu ujutro ili dodavati u čaj....
25. april
Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Veliki deo nas volimo kiseli kupus. Omiljen je mladima i starima, od njega se prave razna jela. Znamo takođe da rasol pomaže kod mamurluka.
Međutim, to nije jedina korist od rasola. Većina istraživanja pokazuje da...
17. mart
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Ako usred zime neki trgovac pokuša da vam proda tečan meda s garancijom da je pravi - ne verijte mu. Izuzatak mogu da budu samo med od heljde i bagrema, koji se ne kristalizuju.
Prirodni med je tečan samo tokom prva...
11. mart
Slatko ili med od maslačkaTo može da oduzme i ceo dan, zato se naoružajte strpljenjem.
Da bi bili sigurni da je med dobio željenu konzistenciju, kapnite kapljicu na tanjir, ne treba da se razliva....
23. maj
1