Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjski medaljoniZapečatite svinjske medaljone sa obe strane dok ne postanu zlatkasti. Izvadite i odvojte....
25. maj
Teleći medaljoni u rerniZapržite medaljone par sekundi dok ne dobiju prijatnu preplanulost i prebacite ih u posudu za pečenje....
02. maj
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Svinjsko meso se može spremiti na najrazličitije načine, a svinjski ražnjići su apsolutna klasika....
23. januar
Pohovani pileći medaljoni u tiganjuSve dobro pomešamo i poslužujemo uz gotove pileće medaljone....
06. maj
Marinirani pileći medaljoni u rerniSpremite marinadu za piletinu. U velikoj posudi istucajte čenove belog luka.
Dodajte ljutenicu, kiselo mleko, biber, maslinovo ulje i suvu nanu. Promešajte u ujednačenu smesu.
Očistite pileće manšone, operite i osušite...
09. okt.
Svinjski medaljoni sa fantastičnim sosomServirajte svinjske medaljone sa fantastičnim sosom....
13. dec.
Svinjski medaljoni sa umućenim jajimaOperite i natipite u vodi i 3 kašike sirćeta svinjske medaljone sat vremena. Nakon toga ih operite opet i ostavite da se ocede. Skuvajte u posoljenoj vodi 30 minuta.
Nakon toga isecite na manje parčiče....
27. mart
Pileci medaljoni u sosu od senfaPoređati pileće medaljone u vatrostalnu posudu i preliti sosom od senfa ravnomerno. Posuti semenkama lana.
Peći na 200 stepeni 40 minuta....
30. januar
Teleći medaljoni u maramici na roštiljuSvinjsku maramicu razvučemo na radnoj površini i vlažnim rukama uzimamo od teleće smese /oko šaku/ i dobro uvijamo u maramicu, spljeskamo dobro. Tako uvijamo celu količinu mlevenog mesa....
05. april
Svinjski medaljoni sa sosom od pavlakeOljuštite svinjski file oštrim nožem i isecite na okrugle komade debljine oko 1 cm. Ugrejte maslacu tiganju i pržite medaljone sa obe strane 3 minuta na visokoj temperaturi....
09. januar
Šta je svinjski pauflek?Glavni delovi svinjskog mesa su svinjski vrat, krmenadle, biftek, svinjska plećka, svinjske grudi, but, kolenica, svinjska glava, kontrafile.
U tom pogledu treba pomenuti i manju komponentu - svinjski pauflek....
19. april
Šta je svinjski kare?Prema standardima koji su prihvaćeni i kod nas, tranžiranjem životinje, ona se deli na devet delova - svinjske grudi, svinjska plećka, svinjski donji but, svinjski gornji but, glava, svinjski vrat, svinjski kotleti, ...
11. januar
Svinjski medaljoni sa laganim sosom od pavlakeSvinjski medaljoni sa laganim sosom od pavlake servirajte u porcijama....
09. sep.
Svinjski medaljoni sa sosom Cafe de ParisSečemo ga na medaljone debljine 3-4 cm i lagano pritiskamo dlanom. Začinjavamo solju i crnim biberom. Zagrevamo maslac u tiganju i kuvamo svinjske medaljone 3-4 minuta sa svake strane ili dok ne postane zlatkasto....
05. mart
Svinjski medaljoni sa pršutom i sosom od pečurakaServirajte medaljone na podlozi od hleba, prelijte sosom i prilogom punjenih pečuraka. Po želji možete posuti prirodnim kornfleksom....
10. dec.
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?GHI maslac je je mlečna mast za kuvanje sa jedinstvenom aromom orašastih plodova. GHI maslac je popularan u svetu i najviše se koristi u indijskoj kuhinji. Poznat i kao pročišćeni maslac ili rafinisani maslac, pogodan je...
03. sep.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaGodži bobice su plodovi biljke Licium barbarum. Ona raste pre svega u Aziji i Jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da je ovo hrana dugovečnosti, lepote, zdravlja i mladosti.
Sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina u...
25. april
Šta je svinjski i teleći šol?Svinjski šol je izuzetno kvalitetno i ukusno meso koje možete da pripremite kao pečeni svinjski šol ili svinjski šol sa bamijom ....
02. nov.
Šta je UHT mleko?U velikom gradu nije tako lako pronaći prirodno sveže mleko. Kravlje mleko odmah nakon muže gotovo da nema štetnih mikroorganizama. Ali posle nekoliko sati, bakterije iz okoline ulaze unutra, pa konzumacija mleka u sirovom...
14. mart